Fotografija: Pakrački HGSS-ovci ispred svog novog prostora/Foto: Pakrački list
Galerija
Pakrački HGSS-ovci ispred svog novog prostora/Foto: Pakrački list

Pakrački HGSS-ovci dobili novi prostor u samom centru grada: "Napokon imamo svoju bazu"

Riječ je o stambenom objektu u Ulici Matije Gupca 21 koji je Grad Pakrac prije primopredaje doveo u uporabno stanje te financirao sve potrebne priključkeUručenjem sporazuma o korištenju nekretnine Grada Pakraca požeškoj stanici HGSS-a Ispostavi Pakrac, uručenjem odluke o financiranju uređenju objekta od strane krovne organizacije HGSS-a te potpisivanje ugovora s izvođačem i nadzorom radova danas su u gradskoj vijećnici u zgradi gradske uprave formalno okončane sve procedure kako bi pakračka ispostava HGSS -a stanice Požega dobila novi prostor, piše Pakrački list.

Velik broj intervencija

Riječ je o stambenom objektu u Ulici Matije Gupca 21, u samom centru grada, koji je Grad Pakrac prije primopredaje doveo u uporabno stanje te financirao sve potrebne priključke, a sredstvima kojeg su lokalni spašavatelji dobili kroz program i održavanja i ulaganja u infrastrukturu krovne organizacije HGSS-a, započet će prva faza građevinskih radova proširenja i adaptacije samog objekta u vrijednosti oko 240.000 kuna od ukupne investicije koja iznosi oko 460.000 kuna.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

- Broj akcija i intervencija koje imamo na ovom području je dosta velik koje traže našu operativnost i brzinu, stoga moramo imati adekvatnu bazu iz koje možemo na vrijeme krenuti kako bismo na vrijeme stigli ondje gdje nas trebaju, a ovaj prostor nam to upravo pruža - rekao je na početku svečanosti Zvonimir Miler, dopročelnik HGSS-a Stanice Požega.

Neven Putar, dopročelnik HGSS-a Hrvatske, rekao je  kako današnji čin predaje objekta članovima HGSS-a govori u prilog tome da je lokalna zajednica prepoznala njihove aktivnosti jer svoje slobodno vrijeme koje daruju onima kojima je najpotrebnije, a ovaj objekt će samo doprinijeti efikasnosti civilne zaštite.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

O važnosti lokalne ispostave HGSS-a govorila je i gradonačelnica Anamarija Blažević naglašavajući upravo njihovo volontersko djelovanje bez kojeg su određene intervencije nezamislive te prisutne podsjetila na 2014. godinu kada su naše područje pogodile velike poplave, a tada su lokalni HGSS-ovci uz još neke, bili služba na koju se moglo u svakom vremenu računati i koji su odradili ogroman posao. Dodala je kako joj je drago što su dobili objekt u samom centru grada, što će doprinijeti njihovoj još boljoj prepoznatljivosti te istaknula nastavak dosadašnje vrlo uspješne suradnje.

Centar izvrsnosti

- Činjenica da Pakrac ima stručne i hrabre ljude koji će u datom trenutku pomoći čini ovo područje još sigurnijim. Kad se tome  pridoda činjenica da ste volonteri, da dajete svoja znanja, vještine i opremu za opće dobro onda to poprima još veću dimenziju. Želim vam da u novom prostoru stvorite vaš centar izvrsnosti - poručio je Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonske županice.

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i Vanja Biondić, voditeljica Stanice Požega HGSS-a Ispostave Pakrac/Foto: Pakrački list
Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i Vanja Biondić, voditeljica Stanice Požega HGSS-a Ispostave Pakrac/Foto: Pakrački list

Nakon uvodnih riječi potpisan je ugovor s izvođačem radova tvrtkom Arhiz dok je pakračka gradonačelnica uručila sporazum o korištenju nekretnine Grada Pakraca Vanji Biondić, voditeljici Stanice Požega HGSS-a Ispostave Pakrac.

Nakon formalnog dijela, sudionici su i obišli novi objekt pakračkih spašavatelja, piše Pakrački list.