Fotografija: Foto: Pakrački list
Galerija
Foto: Pakrački list

Pakračke udruge potpisale ugovore o sufinanciranju projekata: "Novac dobili svi prijavljeni"

Predstavnici udruga upitali su gradonačelnicu Anamariju Blažević ima li mogućnosti za povećanje tih sredstava od iduće godine s obzirom da se ona nisu mijenjala već osam godinaU prostoriji velike vijećnice gradske uprave potpisani su ugovori o sufinanciranju projekata udruga s područja Grada Pakraca koje djeluju u ostalim područjima, osim kulture, tehničke kulture i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, piše Pakrački list.

Predstavnici lokalnih udruga ugovore su potpisali u društvu gradonačelnice Anamarije Blažević i Marije Martinelli, stručne suradnice u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i gospodarstvo Grada.

14 udruga dobilo novac

Prilikom uručenja, Blažević je istaknula kako je do 1. travnja 14 udruga prijavilo svoje projekte, svi su zadovoljili uvjetima Javnog poziva i bit će im isplaćeno ukupno 11.575 eura. Radi se o sljedećim udrugama: Udruga slijepih Pakrac-Lipik (665 eura), Udruga za održiv razvoj, sport i rekreaciju „Cro Outdoor“ (1000 eura), Udruga proizvođača talijanske konjske salame (920 eura), Udruga pčelara Pakrac-Lipik (1300 eura), Udruga žena Donja Obrijež (1200 eura), Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ (1000 eura), Udruga „Latica“ (665 eura), Udruga „Hrvatska žena“ Prekopakra (1300 eura), Udruga invalida rada Pakrac-Lipik (665 eura), Udruga antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik (330 eura), Matica umirovljenika Pakrac-Lipik (665 eura), Centar za inkluziju Pakrac-Lipik (600 eura), Palijativni tim LiPa (600 eura) i Društvo multiple skleroze PSŽ (665 eura).

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Osim navedenim udrugama, Grad je ove godine dodijelio i sredstva za projekte udruga u kulturi 22.000 eura, za braniteljske udruge i one proistekle iz Domovinskog rata 15.590 eura te za udruge u tehničkoj kulturi 1.300 eura, što je ukupno 50.456 eura.

Tražili povećanje sredstava

- Na stranicama Grada tijekom cijele godine ili do iskorištenja sredstava bit će otvoren i javni poziv za dodjelu financijskih sredstava događajima i manifestacijama od gradskog interesa i institucionalnu podršku udrugama u iznosu od 20.000 eura“, rekla je gradonačelnica Blažević i dodala da je već do sada po tom Pozivu dodijeljeno 12.770 eura.

Gradonačelnica Anamarija Blažević i Marija Martinelli, stručna suradnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i gospodarstvo Grada Pakraca/Foto: Pakrački list
Gradonačelnica Anamarija Blažević i Marija Martinelli, stručna suradnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i gospodarstvo Grada Pakraca/Foto: Pakrački list

Iako su predstavnici udruga zahvalili Gradu na pomoći i dodijeljenim iznosima, upitali su gradonačelnicu ima li mogućnosti za povećanje tih sredstava od iduće godine s obzirom da se ona nisu mijenjala već osam godina, a troškovi su znatno porasli. Gradonačelnica je obećala da će vidjeti može li se udovoljiti njihovim zahtjevima te ih je pozvala na međusobnu suradnju kako bi razmjenom iskustava mogli bolje konkurirati na budućim natječajima, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!