Fotografija: Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Pakračka bolnica ograničila posjete pacijentima: "Imamo puno oboljelih od gripe i korone"

"U slučajevima u kojima se procijeni da se radi o pacijentu kod kojega postoji opravdani zahtjev za dulje posjete, moguće je odobriti izuzeće od propisanog ograničenja", kažu u bolniciZbog velikog broja oboljelih od gripe i COVID-a, pakračka bolnica ograničila je posjete pacijentima, a liječnici upozoravaju da će razdoblje visokog rizika potrajati još petnaestak dana. Najugroženije su osobne starije životne dobi te one s kroničnim i težim bolestima koje nisu cijepljene, piše Pakrački list.

Ravnateljica pakračke bolnice Marina Major rekla je kako posjete nisu posve zabranjene, ali su još početkom siječnja ograničene, a upravo zbog osjetnog povećanja oboljelih od prvenstveno gripe, ali i COVID-a.

- Kao što vjerojatno možemo vidjeti oko sebe, trenutačno je val gripe na svom vrhuncu. Zbog toga smo posjete u svim bolničkim odjelima ograničili na jednog člana obitelji, a trajanje posjeta na 15 minuta dnevno, pri čemu su posjetitelji obavezni nositi zaštitnu masku za lice, poručila je ravnateljica.

Cijepljenje i dalje moguće

Ipak, napominje kako je u slučajevima u kojima se procijeni da se radi o pacijentu kod kojega postoji opravdani zahtjev za dulje posjete ili posjete većeg broja članova obitelji moguće odobriti izuzeće od propisanog ograničenja. Ravnateljica je potvrdila i kako se još uvijek provodi cijepljenje protiv gripe te je zainteresirane uputila na dr. Antu Vitaliju, glavnog epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo.

Dr. Vitalia rekao je kako cjepiva još uvijek ima, ali i da je na razini požeško-slavonske županije od početno dodijeljenih 7500 doza većina utrošena. Pozvao je sve zainteresirane da se cijepe, a poručio je i kako se cijepljenje osim u prostorima Zavoda provodi i terenski, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!