Fotografija: Pakračani su uoči Dana sjećanja odali počast svim žrtvama Domovinskog rata/Foto: Pakrački list
Galerija
Pakračani su uoči Dana sjećanja odali počast svim žrtvama Domovinskog rata/Foto: Pakrački list

Pakračani se prisjetili tragične žrtve koju su Vukovar i Škabrnja podnijeli prije 30 godina

Počast za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu odali su i članovi Udruge djece branitelja Pakraca i Lipika zapalivši svijeće kod grafita vukovarskog vodotornja kod pakračke PetljePakračke udruge i institucije jučer su na nekoliko mjesta u gradu obilježile Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, piše Pakrački list.

Ove godine obilježavanja su prošla pridržavajući se epidemioloških mjera s malim brojem okupljenih, skromno, ali dostojanstveno prisjećajući se tragične žrtve koju su Vukovar i Škabrnja podnijeli prije 30 godina.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Već tradicionalno, Zajednica žena “Katarina Zrinski” Pakrac u suradnji s Udrugom policije branitelja Pakraca i Lipika sinoć su Dan sjećanja obilježili svetom misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije zapalivši lampione na stepeništu crkve. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ove godine izostao je tradicionalni mimohod građana pakračkim ulicama, te je nakon mise odana počast kod spomenika hrvatskim braniteljima na glavnom gradskom trgu gdje se kratkom molitvom malobrojnim vjernicima obratio uz pakračkog župnika Jozu Zorića i donjoobriješki župnik Ivan Rončević.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Iste večeri, počast za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu odali su i članovi Udruge djece branitelja Pakraca i Lipika zapalivši svijeće kod grafita vukovarskog vodotornja kod pakračke Petlje.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

I Srednja škola Pakrac jučer u prijepodnevnim satima uključila se u obilježavanje Dana sjećanja.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Učenici 2. bm i 4. a razreda pod vodstvom profesora Branka Križana u holu škole čitali su esejske radove na temu sjećanja na Vukovar, a nakon toga su članovi Sportskog kluba uzgajivača golubova Pakrac  simbolično na školskom igralištu pustili 30 golubova u spomen na 30. godišnjicu okupacije Vukovara i Škabrnje, piše Pakrački list.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list