Fotografija: Pakrački klinci izvode pjesmu o Pakracu koja je premijerno prikazana na Dječjoj TV/Foto: Screenshot Dječja TV
Pakrački klinci izvode pjesmu o Pakracu koja je premijerno prikazana na Dječjoj TV/Foto: Screenshot Dječja TV

"Pakrac - taj mali grad" prvi je ikad snimljeni dječji glazbeni spot o Pakracu

Tomislav Novinc, predsjednik Udruge, kazao je kako je snimanje spota obavljeno tokom jednodnevnog izleta u Zagreb početkom lipnja, a Dječja TV ponudila je malim Pakračanima besplatno snimanje spotaPAKRAC – Zahvaljujući Dječjoj televiziji, nastao je prvi spot s dječjom pjesmom o Pakracu, i to u izvedbi Pakračkih klinaca, pohvalili su se ovom viješću članovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik.

- Zahvaljujemo na suradnji OŠ Braće Radića Pakrac i učiteljicama Aniti Domitrović koja je napisala tekst pjesme, Ireni Bačić koja je pjesmu uglazbila, Marini Ančić zaduženoj za aranžman, te učitelju Tomislavu Novincu, voditelju projekta. Zahvaljujemo učeniku Franu Mileku (gitara) i Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac. Veliko hvala Anamariji Blažević - gradonačelnici Pakraca na pomoći u provedbi cjelokupnog projekta kao i na pruženoj podršci i organizaciji odlaska autobusom u Zagreb na snimanje spota. Isto tako zahvaljujemo Jozi (Đozu) Hodaku, Kulturno prosvjetnom društvu "Sloga" Pakrac i ekipi FOTOimago na snimanju glazbe, kao i Željku Kišu na glazbenoj pratnji. Ponosni smo na naše učenike, članove i prijatelje udruge koji su se nesebično uključili u organizaciju, kažu iz Udruge.

Premijern prikazan na Dječjoj TV

Kako piše Pakrački list, pjesma „Pakrac – taj mali grad“ sada ima i pripadajući glazbeni spot koji je nedavno snimljen te premijerno prikazan na Dječja tv. Pred samim zelenim platnom filmskog studija stajali su prvotni izvođači ove pjesme, učenici sada već bivšeg 2.a i 3.c razreda OŠ braće Radića Pakrac, a planovi snimanja spota najavljeni su ove godine u ožujku kada je pjesma prvi puta izvedena povodom obilježavanja početka Domovinskog rata u organizaciji Udruge djece branitelja Pakraca i Lipika.

Tomislav Novinc, predsjednik Udruge, kazao je kako je snimanje spota obavljeno tokom jednodnevnog izleta u Zagreb početkom lipnja. Prilika za taj pothvat prepoznata je na mrežnoj stranici Dječja tv koja je zainteresiranima nudila besplatno snimanje pa je tako video izrađen u studiju Croatia filma. Osim roditelja učenika i obrtnika Viskovića i Tutića, put je financiran uz pomoć gradonačelnice Pakraca Anamarije Blažević.

Video uradak

Novinc se u ime Udruge zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebno učenicima koji su na najbolji mogući način predstavili svoj grad, piše Pakrački list.

U nastavku pogledajte snimljeni glazbeni uradak.