Fotografija: Pakrac je i ove godine pripremio bogat program/ Foto: Pakrački list
Galerija
Pakrac je i ove godine pripremio bogat program/ Foto: Pakrački list

Pakrac pripremio bogat višednevni program za 31. obljetnicu početka Domovinskog rata

Na sam dan početka Domovinskog rata održat će se koncert klape "Sveti Mihovil", paljenje 31 baklje pobjednika i tradicionalni "Mimohod pobjednika"Dječjim festivalom domoljubne pjesme „Croatio iz duše te ljubim“ koji će biti održan u Hrvatskom domu 26. veljače, s početkom u 18 sati, započet će ovogodišnje višednevno obilježavanje "1. ožujka 1991. godine" i početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj, prenosi Pakrački list. Nastupit će učenici osnovnih škola, uz već uobičajenu gošću Niku Pastuović.

Festival "Croatio iz duše te ljubim"/ Foto: Pakrački list
Festival "Croatio iz duše te ljubim"/ Foto: Pakrački list

Program se nastavlja 28. veljače u 18 sati premijernom izvedbom dječje pjesme „Pakrac – taj mali grad“ i projekcijom kratkog dokumentarnog filma „Alfa 1991.“ u kino dvorani Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman, koju organizira Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik.

Premijerna izvedba dječje pjesme !Pakrac-taj mali grad"/ Foto: Pakrački list
Premijerna izvedba dječje pjesme !Pakrac-taj mali grad"/ Foto: Pakrački list

U pakračkoj župnoj crkvi 1. ožujka, s početkom u 18,30 sati, najavljen je koncert klape „Sveti Mihovil“, a ispred crkve u 20 sati predviđeno je paljenje „31 baklje pobjede“. Dan poslije 2. ožujka s početkom u 10 sati u crkvi će biti održana sveta misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, nakon čega slijedi tradicionalni „Mimohod pobjednika“ koji će nakon prolaza gradskim ulicama završiti ispred spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će biti položeni vijenci. Na istom prostoru u 12 sati će biti održano čitanje povjesnice i pozdravni govori.

Kompletan program događanja/ Foto: Pakrački list
Kompletan program događanja/ Foto: Pakrački list

Za 4. ožujka u vijećnici kurije Janković, s početkom u 18 sati, najavljena je promocija zbirke domoljubne poezije „Poetska spomenica 123. brigade HV Požega“. 

Kao i uvijek, ovogodišnje obilježavanje organiziraju Grad Pakrac i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, u suradnji s Koordinacijom ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika, a sve pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja, piše Pakrački list

Organizatori/ Foto: Pakrački list
Organizatori/ Foto: Pakrački list

Pozivnica/ Foto: Pakrački list
Pozivnica/ Foto: Pakrački list