Fotografija: Opća opasnost/ Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX
Galerija
Opća opasnost/ Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX

Pakrac nastavlja s bogatim programom obilježavanja Dana grada, evo što vas sve čeka

U Hotelu Pakrac će biti održano tradicionalno proglašenje najboljih sportaša u 2023. godini koje provodi Pakrački list, a u 19 sati u Hrvatskom domu „ Dr. F. Tuđman“ će biti kazališna predstava „San i ludilo“Ovogodišnje obilježavanje Dana grada Pakraca održava se tijekom cijelog mjeseca ožujka, a posjetitelje očekuju razni zabavni, kulturni, edukativni i sportski sadržaji. Oni će se nastaviti i idućeg tjedna, javljaju organizatori.

Tako će već u ponedjeljak biti održan tradicionalni Dan poduzetništva. 

Održat će se u Poduzetničkom centru Pakrac s početkom u 13,00 sati, a ove će godine sudjelovati i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan. 

Program se nastavlja u utorak 19. ožujka, na blagdan sv. Josipa, kada će se u 10 sati održati polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

Svečana sjednica

Svečanost će najprije biti održana na Rimokatoličkom groblju Pakrac, dvadeset minuta kasnije kod biste dr. Franje Tuđmana, a nakon toga i kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na pakračkom Trgu bana Josipa Jelačića. Vijenci će u 10:40 biti položeni i u kapelici Sv. Josipa, a u 11 sati služit će se sveta misa u Župnoj crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se s početkom u 12,30 sati će u Hrvatskom domu „ Dr. Franjo Tuđman“.

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević/Foto: Pakrački list
Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević/Foto: Pakrački list

U srijedu 20.3. u Hotelu Pakrac će biti održano tradicionalno proglašenje najboljih sportaša Pakraca u 2023. godini koje provodi Pakrački list, a u 19 sati u Hrvatskom domu „ Dr. F. Tuđman“ će biti održana kazališna predstava „San i ludilo“ Tina Ujevića, u izvedbi Teatra poezije iz Zagreba. U četvrtak 21.3. Gradska knjižnica i čitaonica Pakrac od 18 sati u Gradskoj vijećnici kurije Janković organizira Književno druženje na kojem je gost poznati hrvatski autor Miro Gavran.

Kviz "Volim svoj grad"

U istom prostoru će biti živo i dan kasnije u petak 22.3. kada će u 11:30 sati biti organiziran kviz „Volim svoj grad“. Biti će to uvertira za tradicionalnu priredbu „Poklon mome gradu“ i dodjelu nagrada nadarenim učenicima koja će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani od 18 sati. U subotu 23.3. će od 10 sati u dvorištu kurije Janković biti organizirana Likovna kolonija, zatim Sajam udruga koji započinje od 14 sati, a od 15 sati će posjetitelje zabavljati glazbeni sastav „Posegana“.

Istog dana, na središnjoj gradskoj šetnici će se održati koncert u povodu obilježavanja Dana grada, gdje će od 20 sati posjetitelje zabavljati poznata grupa „Opća opasnost“. U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani, doznajemo od organizatora. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na FacebookuTikToku!