Fotografija: Mlade obitelji dobit će ukupno 500.000 kn za pomoć pri rješavanju stambenog pitanja/Foto: Pakrački list
Galerija
Mlade obitelji dobit će ukupno 500.000 kn za pomoć pri rješavanju stambenog pitanja/Foto: Pakrački list

Pakrac mladim obiteljima dao 500.000 kn za kupnju ili uređenje nekretnine

Ovaj program ima svoje opravdanje i on će naći svoje mjesto i u proračunu za iduću godinu jer želimo mlade i djecu zadržati u Pakracu, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević"Hvala vam što ste poduprli ovaj program i pokazali da on ima svoje opravdanje. Iako je ovo prva godina provođenja programa, on će naći svoje mjesto i u proračunu za iduću godinu, jer nam je cilj da mladi ljudi i djeca ostanu u Pakracu kako bi ovaj grad mogao opstati“, rekla je jučer gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom još jednog potpisivanja ugovora s korisnicima gradske mjere Financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca, piše Pakrački list.

Četiri odmjere

Bio je ovo treći, ujedno i posljednji ovogodišnji krug ove gradske mjere koji je trajao od 1. kolovoza do 31. studenog i u kojem je za 22 mlade obitelji isplaćeno oko 250.000 kuna.

Kao i u prva dva kruga, potencijalni korisnici mogli su se natjecati za četiri podmjere financijske pomoći mladoj obitelji: kupnja građevinskog zemljišta (nitko); kupnja stambenog objekta (sedam ugovora u ukupnom iznosu od 105.000 kuna); izgradnja stambenog objekta (dva ugovora u ukupnom iznosu od 30.000 kuna) i rekonstrukcija stambenog objekta (13 ugovora u ukupnom iznosu od 113.742 kuna) radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

Devet ugovora

Sveukupno, ove godine podnesen je 51 zahtjev od čega je Povjerenstvo za pregled i ocjenu zahtjeva 43 ocijenilo osnovanim te su isti usvojeni, dok je osam zahtjeva odbijeno. Podsjetimo, u prvom krugu potpisano je devet ugovora, a u drugom 12, za što je ukupno dodijeljeno nešto manje od 250.000 kuna, što s ovim trećim krugom čini ukupan iznos od oko pola milijuna kuna.

"Iako je ovaj iznos dosta velik s obzirom na naš proračun, smatram da je program prepoznat kao nešto što treba mladim obiteljima", rekla je gradonačelnica i dodala da će se program dogodine nešto malo izmijeniti no kako vjeruje da će im on i dalje ostati zanimljiv kao jedna solidna financijska pomoć s obzirom na kraj u kojem se nalazimo, piše Pakrački list.