Fotografija: Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: MojPortal.hr
Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: MojPortal.hr

Pakrac i dalje nedodirljivo HDZ-ov! Blažević: "Kada dođu u grad, svi vide i hvale rezultate"

Tajnu ovog uspjeha pokušavamo doznati kod gradonačelnice i saborske zastupnice u prošlom, a najizglednije i budućem, jedanaestom sazivu Sabora, Anamarije BlaževićKada je na lokalnim izborima 2021. krenula po drugi mandat gradonačelnice Pakraca, Anamarija Blažević "natjecala" se u jednom od svega pet gradova Hrvatske u kojem nije bilo nijednog protukandidata HDZ-u. 

Svi su shvatili da jednostavno nema smisla ulaziti u borbu. 

HDZ vlada gradom od samostalnosti

Pokazalo se i to na ovim, parlamentarnim izborima na kojoj je HDZ-ova koalicijska lista dobila 51,88 posto glasova, odnosno, čak sedam mandata u V. izbornoj jedinici. Izlaznost je bila nešto manja od državnog, 53,13 posto, a od onih koje su izašli HDZ-ova lista dobila je 1682 glasa. 

SDP se zadržao na 21,4 posto glasova, odnosno, 694 Pakračana glasala su za Rijeke pravde, dok je DP stekao povjerenje 220 birača (8,38 posto), a Most 220 (6,78 posto). Pa eto zanimljivog podatka.

Znate li koliko je HDZ na vlasti u Pakracu?

Od hrvatske samostalnosti.

Tajnu ovog uspjeha pokušavamo doznati kod gradonačelnice i saborske zastupnice u prošlom, a najizglednije i budućem, jedanaestom sazivu Sabora, Anamarije Blažević. Kaže kako danas svatko tko dođe u Pakrac može jasno vidjeti grad koji se razvija, u kojem se sve bolje živi i koji sve ljepše izgleda. 

- Mi smo se u kampanji fokusirali na ono što je konkretno napravljeno. Htjeli smo biti korektni. Nismo se obazirali na druge, nego na svoj program i ono što smo napravili na terenu, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini. I to je ono što se pokazalo jako bitno. Meni, kao gradonačelnici važan je taj kontinuitet projekata u Pakracu, ali i Lipiku s kojim smo povezani - kaže Blažević. 

Kao i ostale političare s pobjedničkih lista s kojima razgovaramo dan nakon izbora, fascinirala ju je golema izlaznost na izbore u srijedu. 

"Konačno smo shvatili demokraciju"

- Po meni je to bit demokracije. Kao kandidatkinja na listi, ali i kao građanka, izuzetno sam sretna zbog toga. Konačno smo shvatili demokraciju za što nam je trebalo više od trideset godina - kaže ova političarka. 

Ističe kako joj se u izbornoj noći po glavi nisu vrtjeli mandati već - projekti. 

- Razmišljala sam što je sve pokrenuto i što sve tek imamo za napraviti, samo o tome. Vjerujem da će mnogi od tih projekata biti dovršeni do idućih parlamentarnih izbora - kaže. 

Znači li to da Anamarija Blažević smatra kako će HDZ-ova lista na čelu s Andrejem Plenkovićem formirati vladajuću većinu?

Sabor nije samo dizanje ruku

- Nimalo u to ne sumnjam. Nije na meni da kažem kako i s kime, ali to će se dogoditi! - uvjerena je. 

Zanima nas koliko saborski zastupnik može učiniti za svoju sredinu. 

- Puno. Rad u Saboru nije samo ono ljudi vide na televiziji, nije samo sjedenje u sabornici i dizanje ruku. Tu je mnogo više. Naročito je važan rad za zajednicu iz koje dolaziš. Važno je imati svoje ljude na terenu i obratno, svoje ljude u Saboru, jer na taj se način, sinergijom države i lokalne razine, može mnogo napraviti - kaže za kraj našeg razgovora pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!