Fotografija: Ovogodišnja 25. Terezijana bit će najveća dosad/Foto: Grad Bjelovar
Ovogodišnja 25. Terezijana bit će najveća dosad/Foto: Grad Bjelovar

Ovogodišnja Terezijana trajat će pet dana. Cilj je jasan: napuniti ulice i trgove i dobro se zabaviti!

Ove godine očekujemo oko 50.000 posjetitelja. Upravo zato smatramo još većom obvezom uložiti dodatni napor u razinu kvalitete programa - izjavio je na sastanku zamjenik gradonačelnika Igor BrajdićPočele su pripreme za jubilarnu, 25. po redu bjelovarsku manifestaciju Terezijanu. Za razliku od prijašnjih, ovogodišnja će trajati čak pet dana u središtu grada, točnije od 18. do 22. lipnja. I ove je godine, uz potporu Grada Bjelovara, organizira Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar.

Zbogom, korono!

- Pred nama je najveća manifestacija koja ove godine proslavlja svojih četvrt stoljeća održavanja i želja nam je u pet dana programa ponuditi najbolji i najraznovrsniji program za sve naraštaje, ali i predstaviti ono najbolje iz našeg bjelovarsko-bilogorskog kraja. Već sada mogu otkriti da nas očekuje znanstveni kolokvij o Mariji Tereziji koji organizira HAZU, u što se uključila i Bjelovarsko – križevačka biskupija, a Gradski muzej Bjelovar priprema vrlo zanimljivu izložbu posvećenu toj velikoj vladarici čijom zaslugom je i osnovan naš grad. Prošle godine pandemija koronavirusa odgodila je većinu manifestacija te se ove godine nadamo puno boljoj epidemiološkoj situaciji i kako ćemo u pet dana programa uspjeti na ulice i trgove grada dovesti što više posjetitelja kojima jamčimo sjajnu zabavu – pojasnila je direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek. 

Vezano uz organizaciju tog bjelovarskoga jubileja, održan je i sastanak predstavnika Grada Bjelovara i Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar s predstavnicima najvažnijih gradskih institucija i udruga, koje sudjeluju u osmišljavanju programa. 

Važna turistička priča

- Organizacijski odbor oformljen je s ciljem da svi zajedno osmislimo što kvalitetniji i sadržajniji program. Uskoro ćemo organizirati sastanak i s bjelovarskim ugostiteljima te obrtnicima i izlagačima, kao i svim drugim akterima iz kulturnog i društvenog života kako bismo čuli što više razmišljanja i dogovorili i njihov način sudjelovanja u ovogodišnjoj manifestaciji. Ove godine očekujemo oko 50.000 posjetitelja. Upravo zato smatramo još većom obvezom uložiti dodatni napor u razinu kvalitete programa. Cilj nam je da Terezijana postane prepoznatljiva i važna turistička priča našeg kraja koja će dodatno privući posjetitelje u Bjelovar i na Bilogoru – izjavio je na sastanku zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. 

Da je Terezijana postala velika kulturna, turistička i zabavna manifestacija svjedoči i to što će uskoro dobiti i svoju službenu internetsku stranicu na kojoj će biti objavljivane sve važne vijesti i najave događanja. Naravno, organizatori ističu i da se nadaju popuštanju mjera te dobroj epidemiološkoj situaciji kako bi se sve planirano moglo i ostvariti.