Fotografija: Nacrt budućeg rotora na križanju Radićeve i Ulice Petra Zrinskog u Daruvaru/Foto: Hrvatske ceste
Galerija
Nacrt budućeg rotora na križanju Radićeve i Ulice Petra Zrinskog u Daruvaru/Foto: Hrvatske ceste

Ovog tjedna započinju radovi na novom rotoru kod Dalita

Radovi na novoj prometnoj regulaciji kod Dalita trajat će ukupno tri mjeseca, a promet se tim dijelom neće obustavljati nego će se napraviti posebna regulacijaOvog tjedna započet će gradnja novog kružnog toka koji će se nalaziti na križanju Radićeve i Ulice Petra Zrinskog u Daruvaru, odnosno na križanju između Dalita i restorana Little Italy. 

Radovi su vrijedni više od 3 milijuna kuna, trajat će oko tri mjeseca, a novi kružni tok bi trebao biti potpuno gotov do rujna ove godine.

Iako je početak radova prvotno bio najavljen sredinom svibnja, MojPortal je još 13. svibnja objavio da će radovi ipak početi početkom lipnja. Kako smo doznali, radovi su i na početku lipnja bili kratko odgođeni jer se čekala povoljna vremenska prognoza. Sada kada je jasno da kiša više neće biti ili će biti rijetke, radovi napokon mogu započeti. 

Semafori pokraj dalita odlaze u povijest/Foto: Mojportal.hr
Semafori pokraj dalita odlaze u povijest/Foto: Mojportal.hr

- Prijava gradilišta je napravljena, izvođač će biti uveden u posao i počinje s radovima. Rok za završetak radova je tri mjeseca što znači da do sredine rujna cijeli novi kružni tok mora biti gotov. Promet tim dijelom neće biti zaustavljen nego će se vozači preusmjeravati pokraj gradilišta pa molimo građane za razumijevanje i strpljenje jer će, kada sve bude gotovo, taj dio prometnica biti bitno sigurniji i jednostavniji kako az vozače tako i za pješake - rekao nam je gradonačelnik Damir Lneniček. 

Radove će izvoditi tvrtka Ceste Bjelovar, a ukupna vrijednost je oko 3,800.000 kuna.

- Drago mi je da će jedan od podizvođača radova biti i Darkom - poručio je na kraju Lneniček.