Fotografija: Festival je svečano otvoren predstavom Mali princ/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Festival je svečano otvoren predstavom Mali princ/ Foto: Deni Marčinković

Ovog tjedna u Bjelovaru besplatno pogledajte čak 12 kazališnih predstava za djecu

Dnevno će biti prikazane po tri predstave podijeljene u nekoliko kategorija. Tu su predstave za djecu od 2 godina pa sve do onih za srednjoškolce, kaže Tvrtko HopekPredstavom Mali princ u izvedbi Max teatra iz Zaprešića u Bjelovarskom kazalištu službeno su otvoreni 25. Susreti profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej.

Mališani su ispunili bjelovarsko kazalište/ Foto: Deni Marčinković
Mališani su ispunili bjelovarsko kazalište/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima Romana Bogdan, a predsjednika Hrvatskog centra Assitej, na ovogodišnjem festivalu prikazat će se 12 predstava.

Cilj je estetsko obrazovanje djece

- Trudimo se zadržati dramske studije i rad s djecom. U Hrvatskoj se velika masa djece od malih nogu, odnosno prvih razreda osnovne škole kreće kroz kazališta i učilišta. Njih ne pripremamo za akademije, već je cilj da djeca učeći razne tehnike i dramske pedagogije dobiju sigurnost u javnom nastupu, odnosno da se znaju kretati na sceni i učiti scenski govor. Pripremamo ih da budu kompletni ljudi, jer kazalište za djecu i mlade nije stvar pedagogije, već estetskog obrazovanja djece, poručio je Bogdan.

Romano Bogdan/ Foto: Deni Marčinković
Romano Bogdan/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da se danas ujedno obilježava i Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, a obilježit će se upravo u sklopu bjelovarskog festivala.

Besplatne predstave

- U četiri dana predstavit će se 12 kazališta, odnosno dramskih skupina iz 12 hrvatskih gradova. Drugim riječima, dnevno će biti prikazane po tri predstave. Riječ je o redom vrhunskim predstava, podijeljenih u nekoliko kategorija, odnosno ima predstave koje se namijenjene za djecu od 2 godine, pa sve do onih za srednjoškolce, a sve predstave su natjecateljskog tipa, poručio je Tvrtko Hopek viši referent za kulturu Grada Bjelovara.

Predstavit će se 12 kazališta/ Foto: Deni Marčinković
Predstavit će se 12 kazališta/ Foto: Deni Marčinković

Sve predstave su besplatne/ Foto: Deni Marčinković
Sve predstave su besplatne/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da Assitej prosječno posjeti između 4 i 6 tisuća djece, a ove godine odaziv bi mogao biti nešto slabiji zbog završnih ispita.

Za kraj recimo i to da su sve predstave potpuno besplatne, a u nastavku pogledajte cijeli program.

Program 25. Assiteja/ Foto: Bjelovarsko kazalište
Program 25. Assiteja/ Foto: Bjelovarsko kazalište

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!