Fotografija: Foto: Neja Markičević/CROPIX 
Galerija
Foto: Neja Markičević/CROPIX 

Ovo su škole u BBŽ-u koje će od jeseni provoditi eksperimentalni program cjelodnevne škole!

Većina odabranih škola nalazi se u ruralnim sredinama Hrvatske, dok škole u gradovima, posebice većima, nisu iskazale interes za sudjelovanje u programu cjelodnevne škole.Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je odluku o osnovnim školama koje će od jeseni sudjelovati u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole, javlja Jutarnji list.

Na javni poziv otvoren u ožujku prijavilo se 68 škola s pripadajućim matičnim, a na popisu odabranih su 64 škole. Riječ je o većem broju škola no što je Ministarstvo najavljivalo da će ih uključiti u svoj projekt, budući da su spominjali 50-ak škola.

Većina odabranih škola nalazi se u ruralnim sredinama, dok škole u gradovima, posebice većima, nisu iskazale interes za sudjelovanje u programu cjelodnevne škole. Primjerice, u Zagrebu su prijavu za sudjelovanje predale dvije škole, no na popisu odabranih je samo jedna – Osnovna škola Ivana Cankara. Druga prijavljena škola, a riječ je o privatnoj školi s manjim brojem učenika, nije ušla u uzorak odabranih.

Podsjetimo, plan je da od nove školske godine učenici u odabranim školama provode više vremena u školi, uz jaču satnicu pojedinih predmeta, nove predmete te dodatne aktivnosti, uključujući pisanje školske zadaće. Program će se provoditi eksperimentalno u naredne četiri godine.

Škole u BBŽ-u koje će provoditi eksperimentalnu nastavu:

- OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac

- Češka osnovna škola Josipa Ružičke Končanica

(napomena: škole u Pakracu i Lipiku (PSŽ) neće provoditi eksperimentalnu nastavu)

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!