Fotografija: Osmodnevna proslava Dana Grada Daruvara ove godine započinje sutra, 28. travnja/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Osmodnevna proslava Dana Grada Daruvara ove godine započinje sutra, 28. travnja/Foto: Grad Daruvar

Ove godine Daruvar slavi rođendan čak osam dana: "Sprema se i Bal u dvorcu"

"Bal u dvorcu" zapravo je humanitarna plesna večer uz Marka Tolju i mastechefa Marka Kolaka. Ulaz je 10 eura uz mogućnost donacije za Udrugu "Korak dalje"DARUVAR – Osmodnevna proslava Dana Grada Daruvara ove godine započinje sutra, 28. travnja i to Europskim danom međugeneracijske solidarnosti koji će se od 9 i 30 sati održati u Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Naime, u ovom događanju sudjelovat će brojni Daruvarčani. Tjelovježbom, igrom i prihvaćanjem različitosti pozabavit će se domaćini – korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner, Dječji vrtić „Vladimir Nazor“ Daruvar, Češki dječji vrtić Ferde Mravenca, OŠ Vladimira Nazora, Češka OŠ J.A. Komenskog, Gimanzija Daruvar, Ekonomska i turistička škola Daruvar, Tehnička škola Daruvar, Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, Matica umirovljenika, Dom za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković, Udruga mladih NADA, Mažoretkinje DA – ME i Mažoretkinje udruge Impress.

Obljetnica Bljeska

Događanja neće manjkati niti u nadolazećim danima.

Za Međunarodni praznik rada ili Prvi maj, u ponedjeljak od 10 sati ujutro obilježit će se 28. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ i to paljenjem svijeća i odavanjem počasti svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod Spomenika braniteljima Daruvara u Parku grofa  Antuna Jankovića.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Poslije protokola za sve građane bit će upriličeno druženje uz riblji paprikaš i grah na Sportskom ribnjaku „Jezero“.

Idućega dana, 02. svibnja u Društveno – kulturnom centru u Daruvaru s početkom u 19 sati bit će dodjela nagrada najuspješnijim sportašima Grada Daruvara za 2022. godinu.

U srijedu, 03. svibnja od 18 sati možete doći u Zavičajni muzej na Izložbu digitalnih radova "Dječja mašta radi svašta" idejnog autora izložbe Saše Selihara.

U četvrtak, 04. svibnja od 19 sati, također u daruvarskom Zavičajnom muzeju, održat će se "Bal u dvorcu". Riječ je o humanitarnoj plesnoj večeri uz Marka Tolju i mastechefa Marka Kolaka. Ulaz je najmanje 10 eura uz mogućnost donacije za Udrugu "Korak dalje". Valja spomenuti kako za ovaj događaj treba ispoštovati Dress code - nema traperica i tenisica.

Svečana sjednica

Idućega dana, u petak, 05. svibnja u 10 sati u Parku grofa Antuna Jankovića odat će se počast poginulima u Domovinskom ratu. U 11 sati u Kino dvorani bit će svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada. od 20 sati ispred Zavičajnoga muzeja svi građani mogu uživati u koncertu daruvarskog sastava COTA G4.

Dinko Likar/Foto: Predrag Uskoković
Dinko Likar/Foto: Predrag Uskoković

Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković
Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković

U subotu, 06. svibnja od 10 do 12 sati u središtu grada, na Trgu kralja Tomislava bit će Glazbeni sajam. U 10 i 30 sati svi će uživati u nastupu daruvarskim mažoretkinja DA-MA kao i u nastupu Gradskog puhačkog orkestra. U 20 sati istoga dana u Zavičajnom muzeju bit će Daruvarska klapska večer.

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček/Foto: Grad Daruvar
Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček/Foto: Grad Daruvar

U nedjelju, 07. svibnja u 11 sati u Crkvi Presvetog Trojstva u Daruvaru bit će Sveta misa povodom Dana Grada, dok će u 20 sati Daruvarčani uživati u koncertu Tomislava Žužaka na saksofonu koji će se održati u u Zavičajnom muzeju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!