Fotografija: Pogledajte kako že izgledati prvi konjički centar u Daruvaru/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Pogledajte kako že izgledati prvi konjički centar u Daruvaru/Foto: Grad Daruvar

Ovako će izgledati konjički centar na daruvarskom hipodromu: "Useljenje je za dvije godine"

"Nama je najvažnije da na hipodromu imamo natkriveni prostor zbog vremenskih neprilika te da kroz cijelu godinu možemo provoditi prije svega terapijsko jahanje", ističe Drago HodakDARUVAR - Konjički klub „Hrvatski Sokol“ zajedno s Gradom Daruvarom započeo je projekt izgradnje Konjičkog centra na hipodromu, koji će biti još jedan dodatak turističkoj ponudi destinacije.

Do sada je riješena javna rasvjeta, a sada slijedi uređenje infrastrukture i Konjičkog centra.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

- Projekt u realizaciji ukupne je vrijednosti 320 tisuća eura bez PDV-a. Prva faza procijenjena je na 55 tisuća eura, a podrazumijeva temelje, konstrukciju, zemljane radove, što bi trebalo biti završeno ove godine, a slijedeće godine su u planu nove faze. Cijeli projekt trebao bi biti završen za dvije godine, poručili su iz Grada Daruvara.

Hala za jahanje

Drago Hodak iz Konjičkog kluba „Hrvatski Sokol“ zadovoljan je dinamikom radova, a više puta ponovio je kako od ovog projekta očekuje puno.

- Godina je na lijep način završena! Bravo za Daruvar i drage, pozitivne ljude koji ga vode, poručio je Hodak jučer nakon što su i službeno započeli prvi radovi na izgradnji konjičkog centra.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Kako Hodak kaže, krenulo se s izgradnjom hale za jahanje. Riječ je o projektu koji je Grad ove godine projektirao. Zgrada je veličine 25x20 metara, sadrži malu jahaonu, sanitarne čvorove i društvene prostorije za udrugu.

Drago Hodak /Foto: Martina Čapo
Drago Hodak /Foto: Martina Čapo

 -Vodoprivreda Daruvar je izvođač radova. Nadamo se kako ćemo u idućoj godini osigurati i više sredstava jer projekt ima građevinsku dozvolu i održivost. Podržao ga je i župan Marko Marušić, a vjerujemo da ćemo kroz dvije godine imati useljenje, optimističan je Hodak.

Turistički uzlet

Hodak je naglasio kako se projekt počeo financirati iz gradskog proračuna i kroz Ministarstvo regionalnoga razvoja. 

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

- Ukoliko bude nekih drugih dostupnih natječaja, svakako ćemo se javiti. Zgrada je jednostavna, a nama je najvažnije da napokon na hipodromu imamo krov zbog vremenskih neprilika te da kroz cijelu godinu možemo provoditi prije svega terapijsko jahanje, a potom sve ostalo. Ovaj će projekt, ali i sve ostalo što tek dolazi, dodatno pozicionirati Daruvar kao turističko mjesto, zaključio je Hodak.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!