Fotografija: Novo reciklažno dvorište otvoreno je od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati te subotom od 7 do 12 sati/Foto: garesnica.eu
Novo reciklažno dvorište otvoreno je od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati te subotom od 7 do 12 sati/Foto: garesnica.eu

U Garešnici novo reciklažno dvorište, nema više "zelenih otoka"

Građani mogu otpad dovoziti besplatno, a važno je da ga prije dolaska razvrstaju kako bi se izbjegle gužve. Također, na ulazu moraju predočiti osobnu iskaznicu

Novo reciklažno dvorište u Garešnici koje je izgrađeno u neposrednoj blizini gradskog središta u Industrijskoj zoni – jug odmah uz tvrtku Croatia protekt počelo je s radom, piše Garesnica.eu.

Uklonjeni zeleni otoci

Istodobno s njegovim otvorenjem, gradski Komunalac maknuo je sve "zelene otoke" koji su bili postavljeni na više lokacija u gradu jer oni već duže vrijeme nisu ostvarivali svoju svrhu, a to je odvojeno prikupljanje otpada.

Novo reciklažno dvorište od prvog dana otvaranja koristi velik broj građana što je za garešnički portal potvrdio i djelatnik Komunalca koji bilježi podatke o korisnicima i o vrstama te količinama otpada kojeg dovoze.

Reciklažno dvorište je od ponedjeljka do petka otvoreno od 10 do 17 sati te subotom od 7 do 12 sati kako bi se svim građanima omogućilo njegovo korištenje bez obzira u kojoj smjeni rade.

Vrste otpada

Dovoziti otpad mogu besplatno, a važno je da ga prije dolaska razvrstaju kako bi se izbjegle gužve. Na ulazu su dužni predočiti osobnu iskaznicu, a otpad koji dovezu prije odlaganja će se izvagati i evidentirati. Kad se napune spremnici otpad se predaje tvrtkama koje su ovlaštene za gospodarenje određenim vrstama otpada. Važno je reći da pravo korištenja reciklažnog dvorišta u Garešnici imaju samo građani s područja Grada Garešnice.