Fotografija: Mjere za dio školaraca će se popustiti / Foto: Ranko Šuvar / CROPIX
Mjere za dio školaraca će se popustiti / Foto: Ranko Šuvar / CROPIX

Otkrivamo koji će se učenici od ponedjeljka u BBŽ-u vratiti u školske klupe, a koji ostaju online

Budući da je epidemiološka slika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jako povoljna, odlučeno je da se ide u popuštanje mjera kada su škole u pitanju, ali neće se vratiti svi odjednomNakon sastanka ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima zaključeno je kako je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

Također je potvrđeno kako će županije, kao i dosad, odluke o povratku u škole donositi na lokalnoj razini u dogovoru sa Stožerom, sukladno lokalnoj epidemiološkoj situaciji. 

Postupni povratak

Dogovor je da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, poručili su iz Ministarstva obrazovanja.

Budući da je posljednjih dana epidemiološka slika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jako povoljna, primjerice danas su evidentirana samo tri novozaražena, odlučeno je da se ide u popuštanje mjera kada su škole u pitanju. 

Predstavnici Županije i Stožera u utorak su održali sastanak oko povratka učenika u škole, a objavu svoje odluke najavili su za srijedu. 

No, MojPortal.hr uspio je doznati koje su odluke donesene na današnjem sastanku. Dakle, ono što je sigurno jest da će se svi osnovnoškolci u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od ponedjeljka vratiti u školske klupe, odnosno da se višim razredima osnovnih škola ukida online nastava. No, najviše je prijepora bilo oko srednjoškolaca i njihovog povratka u školske klupe.

Prema informacijama koje smo uspjeli dobiti, potvrđeno nam je kako je odlučeno da prva tri razreda gimnazije ostanu na online nastavi i ne idu u školu dok bi četvrti nastavu slušao u školi kao što je to bilo i dosad. 

Zadnja godina školovanja

Što se tiče strukovnih, trogodišnjih škola, prva dva razreda neće pohađati nastavu u školi nego samo zadnji, odnosno treći razred.

Ukratko, odlučeno je da kod svih srednjoškolskih razreda nastavu u školi pohađaju samo razredi koji su na zadnjoj godini školovanja, a svi niži razredi bi nastavu i dalje slušali online. 

Župan Damir Bajs u srijedu će na konferenciji za novinare objaviti sve detalje odluke o ublažavanju epidemioloških mjera kada su škole u pitanju.