Fotografija: Foto: Davor Kirin
Foto: Davor Kirin

Osnovna škola Čazma korak bliže jednosmjenskoj nastavi: "Napravit ćemo 9 novih učionica"

"Vjerujem da će prelazak na jednosmjenski rad olakšati rad i podići kvalitetu nastave svih zaposlenika i korisnika OŠ Čazma", istaknuo je gradonačelnik Dinko PirakNakon dugogodišnjeg planiranja i nastojanja da se realizira, projekt jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi Čazma krenuo je u dobrom smjeru, pohvalili su se iz Grada Čazme.

Naime, kako su izvijestili, Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je Suglasnost na Idejno rješenje za rekonstrukciju i dogradnju građevine Osnovne škole Čazma, smatrajući kako ono zadovoljava uvjete propisane Normativima dimenzioniranja prostora osnovnih škola u Republici Hrvatskoj 2022.

Radi se Glavni projekt

Građevina u kojoj je smještena Osnovna škola Čazma, nakon rekonstrukcije i dogradnje, imat će ukupnu bruto površinu 6.291,31 m2, od čega će bruto površina dograđenog školskog dijela iznositi 1.387,44 m2. Predviđa se rekonstrukcija i dogradnja novih 9 učionica, s kapacitetom učionice 28 učenika, i pratećim sadržajem.

U tijeku je izrada Glavnog projekta, nakon čega slijedi ishođenje građevinske dozvole. Dogradnja će omogućiti prelazak Osnovne škole Čazma na održavanje nastave u jednoj smjeni u školskoj godini 2026./2027..

- Naša dugogodišnja nastojanja urodila su plodom. Vjerujem da će prelazak na jednosmjenski rad olakšati rad i podići kvalitetu nastave svih zaposlenika i korisnika Osnovne škole Čazma, istaknuo je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Dogradnja područne škole

Podsjetimo, Grad Čazma je, nakon višegodišnjih nastojanja, od 2023. godine preuzeo osnivačka prava nad Osnovnom školom Čazma. U godinu i nešto dana, u OŠ Čazma uloženo je više od četvrt milijuna eura proračunskog novca, kako bi se podigao standard u toj ustanovi. Istaknimo samo kako je nedavno potpuno obnovljena školska kuhinja te su prvi put otkada postoji škola nabavljeni stolovi sa sjedalicama, kako bi djeca mogla obrok pojesti sjedeći.

Osim toga, izrađeno je idejno rješenje za dogradnju Područne škole Draganec. Osim dogradnje škole, u planu je i gradnja nove sportske dvorane. Dogradnjom se žele stvoriti uvjeti za potrebe jednosmjenske nastave.

U postojećem objektu nalaze se dvije učionice razredne nastave, a dogradit će se još dvije učionice s kabinetima i sanitarijama te školsko sportska dvorana sa svim potrebnim pratećim prostorijama.

Sve postojeće i nove učionice, blagovaonica, zbornica i ostale prostorije, opremit će se novim namještajem i odgovarajućom IT opremom potrebnom za kvalitetno izvođenje razredne nastave u jednoj smjeni.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!