Fotografija: Čedomir Rosić zvani Ros umro je u 65. godini života/Foto: Grad Bjelovar
Čedomir Rosić zvani Ros umro je u 65. godini života/Foto: Grad Bjelovar

"Osjećamo veliku tugu zbog odlaska bjelovarskog kroničara Rosa"

Ros, kako su ga često zvali njegovi kolege novinari, bio je uvijek spreman pomoći, naročito mladim ljudima koji su bili na početku svog novinarskog staža.BJELOVAR – Bjelovarčane je jučer rastužila vijest da ih je u 65. godini života napustio njihov sugrađanin Čedomir Rosić. Bio je jedan od najvećih bjelovarskih novinara, a upravo mu je njegov grad bio najveća inspiracija. U mirovinu je otišao u veljači ove godine, a do 2010. radio je za Večernji list. Iza njega ostala je kronika grada Bjelovara od prije Domovinskog rata do današnjih dana, te mnoštvo napisanih tekstova o Bjelovaru iz njegovog djetinjstva.

Ros, kako su ga često zvali njegovi kolege novinari, bio je uvijek spreman pomoći, naročito mladim ljudima koji su bili na početku svog novinarskog staža. Uz mnoge druge osobine, Rosa ćemo pamtiti upravo po tome što je bio i ostao „ljudina“.

Povodom njegove prerane smrti, Grad Bjelovar poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

„Izražavamo veliku tugu i žaljenje za našim dragim Bjelovarčaninom Čedomirom Rosićem koji nas je jučer iznenada napustio. Velik je to gubitak za Bjelovar, kao i bjelovarsko novinarstvo koje je Ros, kako su ga zvali prijatelji, jednostavno živio.

Bio je kroničar svoga vremena, veliki poznavatelj bjelovarske povijesti, posebice kulturnih i društvenih događanja o kojima je volio pisati i s kojima je upoznavao mlađe naraštaje.

Ovim putem još jednom, ovaj put javno, izražavamo iskrenu sućut obitelji.

Neka mu je laka hrvatska zemlja, počivao u miru.“