Fotografija: Foto: Grad Grubišno Polje
Foto: Grad Grubišno Polje

Osiguran posao za pripadnice romske manjine u Grubišnom Polju: "Svako radno mjesto je važno"

"Drago mi je što smo uspjeli realizirati ovaj projekt te ovim putem želim zahvaliti našem saborskom zastupniku za romsku nacionalnu manjinu Veljku Kajtaziju, na potpori", rekao je gradonačelnik MađeruhU Grubišnom Polju započeo je novi krug javnih radova. Na idućih šest mjeseci zaposlene su četiri osobe, i to Romkinje iz grubišnopoljskog naselja Stalovica.

- Drago mi je što smo uspjeli realizirati ovaj projekt te ovim putem želim zahvaliti našem saborskom zastupniku za romsku nacionalnu manjinu, g. Veljku Kajtaziju, na potpori. Ovaj projekt provodimo u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje s kojim također imamo odličnu suradnju – rekao je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Dodaje kako je svako novo radno mjesto važno za Grubišno Polje.

Lakši poslovi

- Ovih dana ih je osigurano poprilično. Počeli smo i s novim krugom provedbe programa Zaželi, u kojem je zaposleno 30 osoba, a i ova četiri zaposlenja su jako važna, prvenstveno za zaposlene žene kojima će sigurno olakšati svakodnevicu – kaže gradonačelnik Mađeruh.

Pojašnjava i kako će zaposlenice biti zaposlene na lakšim, ne fizički previše zahtjevnim poslovima, kao što je održavanje zelenih površina, bojanje klupa i ograda i sl. Za svoj rad žene će primati plaću od 840 eura, a bit će ima plaćeni i putni troškovi te će imati pravo na godišnji odmor u trajanju od deset dana.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!