Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

OŠ Vladimira Nazora dobila multimedijsku učionicu za izvođenje nastave srpskog jezika i kulture

"Danas imamo prekrasnu školu s obnovljenim učionicama. Težit ćemo da još više podižemo standarde da bi naši učenici i njihovi učitelji imali što bolje uvjete za rad", rekao je župan MarušićDaruvarska OŠ Vladimira Nazora druga je škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je iskoristila sredstva koja je Vlada RH u prošloj godini osigurala za provedbu Operativnih programa nacionalnih manjina. Uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja koje im je još lani isplatilo gotovo 16.000 eura, daruvarska škola uredila je suvremenu multimedijsku učionicu koja je namijenjena učenicima koji pohađaju nastavu Srpskog jezika i kulture po modelu C.

Svečanom otvorenju novouređene učionice uz predstavnike ministarstva i Grada Daruvara prisustvovao je i župan Marko Marušić, javlja BBŽ.

Gradonačelnik Damir Lneniček, župan Marko Marušić i zamjenik župana Saša Lukić u školskim klupama/Foto: BBŽ
Gradonačelnik Damir Lneniček, župan Marko Marušić i zamjenik župana Saša Lukić u školskim klupama/Foto: BBŽ

- Zadovoljstvo mi je danas biti ovdje na otvorenju ove učionice. Suradnja ministarstava, nas kao Bjelovarsko-bilogorske županije i naše škole daje rezultat i ovo su konkretne stvari kojima težimo da bi naši učenici imali što bolje uvjete za školovanje. Ovo što ovdje danas vidimo je jedna dimenzija više i zato zahvaljujem Ministarstvu znanosti i obrazovanja na podršci – kazao je župan Marušić zahvalivši i zamjeniku župana za srpsku nacionalnu manjinu Saši Lukiću na angažmanu u realizaciji ovog projekta.

Ravnateljica Kornelija Častek, župan Marko Marušić i zamjenik župana Saša Lukić/Foto: BBŽ
Ravnateljica Kornelija Častek, župan Marko Marušić i zamjenik župana Saša Lukić/Foto: BBŽ

- Hvala i Saši, nakon prošle godine kada je ovo realizirano u školi u Dežanovcu, evo ove godine imamo u Daruvaru i daj Bože da iduće godine bude još netko. Sve je to ulaganje u našu djecu i nije bitno s koje strane dolazi, da li od Grada, i zato zahvaljujem i gradonačelniku jer i Grad Daruvar ulaže u naše škole. Sve je to jedna dobra sinergija, jedna dobra priča da pomaže tko i koliko može, a rezultat toga je da danas imamo prekrasnu školu s obnovljenim učionicama. Mi na tome nećemo stati i težit ćemo da to iz godine u godinu još više podižemo standarde da bi naši učenici i njihovi učitelji imali što bolje uvjete za rad – kazao je župan.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

U ime Ministarstva znanosti i obrazovanja nazočnima se obratila viša stručna savjetnica Anđelka Pejić koja je tom prigodom naglasila da je njima u ministarstvu iznimno drago da mogu podržati ovakve projekte.

- Ova učionica, moram priznati, izgleda vrlo reprezentativno i ja se nadam da će učenici uživati i da će znati iskoristiti sve njene blagodati – kazala je Pejić i dodala da se raduju daljnjoj suradnji, javlja BBŽ.

Nazočnima su se još obratili i zamjenik župana za srpsku nacionalnu manjinu Saša Lukić te gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!