Fotografija: Pozdrav ravnateljice OŠ Đulovac Zlatice Kovačić i župana Damira Bajsa/Foto: BBŽ
Galerija
Pozdrav ravnateljice OŠ Đulovac Zlatice Kovačić i župana Damira Bajsa/Foto: BBŽ

OŠ Đulovac potpisala ugovor o obnovi škole, župan poručio: "Ulaganje u školstvo je prioritet"

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija druga je na ljestvici županija po ulaganjima u školstvo i obrazovanje, a cilj župana Bajsa su kompletno obnovljene i opremljene sve škole kojima je Županija osnivačRavnateljica Osnovne škole Đulovac Zlatica Kovačić i direktor tvrtke Promet građenje d.o.o. Danko Đuroković, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, potpisali su ugovor vezan uz energetsku obnovu Osnovne škole Đulovac i pripadajuće školsko-sportske dvorane. 

Danko Đuroković, direktor tvrtke Promet građenje d.o.o. koja će raditi obnovu i ravnateljica Zlatica Kovačić potpisuju ugovor/Foto: BBŽ
Danko Đuroković, direktor tvrtke Promet građenje d.o.o. koja će raditi obnovu i ravnateljica Zlatica Kovačić potpisuju ugovor/Foto: BBŽ

Riječ je o 41. i 42. školskom objektu za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova, a  koji omogućuje kompletnu energetsku obnovu školske zgrade i školsko-sportske dvorane te podizanje standarda i kvalitete rada i održavanja nastave.

Rekonstrukcija grijanja

Projekt energetske obnove OŠ Đulovac vrijedan je 3,6 milijuna kuna, a obnova podrazumijeva izolaciju vanjskih zidova, postavljanje nove termo ovojnice, rekonstrukciju grijanja i zamjenu postojeće kotlovnice te niz drugih potrebnih radova. 

Osim energetske obnove, na školi će se odvijati i dodatni radovi koji nisu obuhvaćeni projektom, a za koje će sredstva izdvojiti Bjelovarsko-bilogorska županija, kao i za opremanje škole novim namještajem i potrebnom opremom.

Obilazak školske sportske dvorane koja će se također obnoviti/Foto: BBŽ
Obilazak školske sportske dvorane koja će se također obnoviti/Foto: BBŽ

Energetska obnova školske zgrade OŠ Đulovac dovest će do smanjenja potrošnje energije za grijanje kao i stvaranje ugodnijih uvjeta za rad te podizanja kvalitete nastave na višu razinu za ukupno 148 učenika i 34 zaposlenika škole. 

Projekt je to kojim će OŠ Đulovac dobiti potpuno novu vizuru, i bit će od velikog značaja kako za učenike i zaposlenike škole, tako i za roditelje i sve mještane općine Đulovac. 

Europska sredstva

Ulaganje u školstvo, kažu u Županiji, jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije i njenog čelnog čovjeka Damira Bajsa, a ukupno u tom segmentu Bjelovarsko-bilogorska županija ima investicije vrijedne veće od 250 milijuna kuna uspješno koristeći europska sredstva. 

Ravnateljice Zlatica Kovačić i župan Damir Bajs u obilasku škole/Foto: BBŽ
Ravnateljice Zlatica Kovačić i župan Damir Bajs u obilasku škole/Foto: BBŽ

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija druga je na ljestvici hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo i obrazovanje, a najveći dio sredstava odnosi se upravo na energetske obnove, dogradnje ili izgradnje 50 školskih objekata.

Završetkom ukupnosti projekata energetske obnove školskih zgrada 90 posto učenika ići će u nove, modernizirane škole čime će se ostvariti zacrtani cilj župana Damira Bajsa, a to su kompletno obnovljene i opremljene sve škole kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač.

Pozdrav nakon potpisivanja ugovora/Foto: BBŽ
Pozdrav nakon potpisivanja ugovora/Foto: BBŽ