Fotografija: Središte grada posebno je uređeno za nadolazeću Terezijanu/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Središte grada posebno je uređeno za nadolazeću Terezijanu/ Foto: Deni Marčinković

Organizatori složni: Terezijana će biti sigurna i zdrava manifestacija

Ovogodišnja manifestacija odvija se na površini od 37 tisuća kvadratnih metara. Također, imat ćemo i 11 punktova na kojima će se dijeliti maske, istaknuo je BrajdićZamjenici gradonačelnika i župana Igor Brajdić i Marija Jungić, ujedno i načelnici gradskog i županijskog Stožera civilne zaštite, s predstavnicima Županijskog zavoda za javno zdravstvo održali su jučer konferenciju za medije na kojoj su pozvali građane da se za vrijeme Terezijane dodatno pridržavaju epidemioloških mjera. 

37 tisuća kvadrata

- Pripreme za Terezijanu u završnoj su fazi, a moram istaknuti da smo osigurali provođenje svim epidemioloških mjera. Ovogodišnja manifestacija odvija se na površini od 37 tisuća kvadratnih metara. Zatvorili smo područje oko središnjeg parka, a imat ćemo i 11 punktova na kojima će covid redari dijeliti maske. Prema pravilo Stožera, jedan čovjek na tri kvadrata, ovdje možete biti 10 tisuća ljudi. Ovim putem pozivamo sve naše goste na odgovornost, bez obzira na to što je trenutna epidemiološka situacija jako dobra, istaknuo je Brajdić.

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Podršku organizatorima, Gradu Bjelovaru i Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar iskazala je i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić.

Promocija cijepljenja 

- Još jednom, pozivam sve građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, ponajviše tu mislim da držanje socijalne distance, ako se nađete u većoj skupini ljudi. Nadalje, pozivam sve građane koji još uvijek to nisu, da se cijepe, a u subotu će cijepljenje biti organizirano i u sklopu same manifestacije. Župan Marko Marušić i ja svojim ćemo primjerom također poslati poruku da je cijepljenje jedini način da pobijedimo pandemiju, kazala je Jungić. 

Marija Jungić/ Foto: Deni Marčinković
Marija Jungić/ Foto: Deni Marčinković

Glavna županijska epidemiologinja Vesna Grgić kazala je da naša županija trenutno jako dobro stoji po pitanju broja novozaraženih osoba. Prema njenim riječima, u posljednjih tjedan dana zabilježena su svega dva nova slučaja zaraze. 

Dobra epidemiološka situacija

-Iako su rezultati zbilja dobri, ne smijemo se opustiti i zavaravati, jer smo u dva navrata već bili u sličnoj situaciji. napominjem, korona nije prošla i čim se pojavi pozitivna osoba, virus se jako brzo širi. Organizatori Terezijane napravili su veliki pothvat, jer i inače je teško organizirati ovako velike manifestacije, a posebice u ovo vrijeme. Međutim, svi posjetitelji trebali bi misliti na sebe, ali i na druge. Iako maske na otvorenom nisu obvezne, međutim preporuka je se koriste ako se nalazite u većoj grupi ljudi, zaključila je Vesna Grgić.

Vesna Grgić/ Foto: Deni Marčinković
Vesna Grgić/ Foto: Deni Marčinković

Organizatori su zadovoljni epidemiološkom situacijom/ Foto: Deni Marčinković
Organizatori su zadovoljni epidemiološkom situacijom/ Foto: Deni Marčinković