Fotografija: Akcija se provodi od 9 do 12 sati/ Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Akcija se provodi od 9 do 12 sati/ Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

OPREZ Policija danas provodi novu akciju na području BBŽ. Evo što će sve kontrolirati

Akcija se provodi od 9 do 12 sati i to na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska, nepoštivanje prometnog znaka „STOP“, ugrožavajuće radnje u prometu i nekorištenja pokazivača smjera, kažu iz policije- Policijski službenici će danas, 24. svibnja, od 9 do 12 sati na području naše policijske uprave provesti akciju na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska, nepoštivanje prometnog znaka „STOP“, ugrožavajuće radnje u prometu i nekorištenja pokazivača smjera, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako kažu, iz statističkih pokazatelja okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama na području ove policijske uprave, utvrđeno je da je jedan od najučestalijih uzroka prometnih nesreća, nakon brzine, nepoštivanje prednosti prolaska.

Rigorozne kazne

Propuštanje vozila i prednost prolaska propisane su člankom 57. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a kršenjem odredbi tog članka propisana je novčana kazna u rasponu od tri do sedam tisuća kuna, dok će se vozaču koji je proglašen krivim za taj prekršaj odrediti zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom kao i negativni prekršajni bodovi.

- I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti na prometnicama naše policijske uprave, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.