Fotografija: Općini Končanica odobren novac za izgradnju vatrogasnog spremišta i uređenje okoliša/Foto: MojPortal, Goldy
Galerija
Općini Končanica odobren novac za izgradnju vatrogasnog spremišta i uređenje okoliša/Foto: MojPortal, Goldy

Općini Končanica odobren novac za izgradnju vatrogasnog spremišta i uređenje okoliša

Dobili smo 242 tisuće kuna, a cijeli projekt košta pola milijuna. Ne možemo toliko opteretiti proračun, pa ćemo nešto morati revidirati, kaže načelnik BakunićKONČANICA – Već idućega tjedna Općina Končanica kreće u potragu za izvođačem radova na novom projektu. Ovoga puta riječ je o izgradnji vatrogasnog spremišta i uređenju okoliša oko istoga.

Naime, Općini Končanica odobreno je sufinanciranje projekta prijavljenog na Program poboljšanja infrastrukture na područjima naseljenim nacionalnim manjinama.

Spremište za vatrogasce

Dobili su zeleno svjetlo i „poguranac“ u iznosu od 242 tisuće kuna za projekt "Izgradnja pomoćne građevine - spremišta za vatrogasnu opremu i uređenje okoliša u Općini Končanica". Sve to ide preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koji spomenuti projekt sufinanciraju s 242.000 kuna.

DVD Končanica nedavo je proslavilo okruglu obljetnicu postojanja/Foto: Goldy
DVD Končanica nedavo je proslavilo okruglu obljetnicu postojanja/Foto: Goldy

Sve detalje otkrio nam je načelnik općine Končanica Zlatko Bakunić.

-Tako je, prošao nam je projekt po osnovi nacionalnih manjina. Iza zgrade ambulante opće prakse i stomatologa te trgovine nalaze se stare garaže. Njih ćemo srušiti te ćemo na istom mjestu sagraditi novi prostor za potrebe vatrogastva i Općine, a namjeravamo urediti i okoliš. Nakon raspisivanja natječaja što mislimo odraditi već idućega tjedna, vidjet ćemo koliko ćemo toga uspjeti odraditi s obzirom da je predviđena vrijednost radova pola milijuna kuna.

Ostatak iz proračuna

Velika je razlika od dobivenih 242 tisuće kuna pa sve do pola milijuna kuna. Ne bismo toliko puno opteretili proračun, no do otprilike vrijednosti radova u iznosu 400 tisuća kuna bismo išli. To znači kako iz proračuna moramo izdvojiti oko 160 tisuća kuna. Smatramo da je to realno. Napravit ćemo koliko ćemo moći za taj iznos, ističe načelnik Zlatko Bakunić.

Što se tiče pomlatka u vatrogstvu, na području općine Končanica nema straha/Foto: Deni Ružička
Što se tiče pomlatka u vatrogstvu, na području općine Končanica nema straha/Foto: Deni Ružička

Svjestan je načelnik i kako su cijene otišle u nebo stoga je upitno je li raniji troškovnik još uvijek aktualan. U svakom slučaju, svaka kuna koja dođe „sa strane“ dobro će doći za poboljšanje infrastrukture na dobrobit svih mještana.