Fotografija: Od 78.620 eura namiijenjenih isključivo za saniranje šteta u poljoprivredi, Općina će isplaćivati 67 posto, dok će ostatak od 33 posto isplaćivati BBŽ/Foto: BBŽ
Od 78.620 eura namiijenjenih isključivo za saniranje šteta u poljoprivredi, Općina će isplaćivati 67 posto, dok će ostatak od 33 posto isplaćivati BBŽ/Foto: BBŽ

Općina Velika Trnovitica dobila više od 130 tisuća eura za sanaciju štete od nevremena

Za štete u poljoprivredi namijenjeno je 78.620 eura, za stambene i gospodarske objekte 50.525 eura dok je za štetu na opremi osigurano 1791 euraProšlogodišnje olujno nevrijeme u rujnu pogodilo je nekoliko gradova i općina Bjelovarsko - bilogorske županije. Među njima je i Općina Velika Trnovitica kojoj je, nakon što je župan Marko Marušić poslao zamolbu Vladi RH za pomoć u sanaciji šteta, dodijeljena suma od 130.936 eura, piše KruGarešnica.

Više je rekla pročelnica, Ivana Nemčić.

- S obzirom da su štete velike i da premašuju iznose koji bi se mogli isplatiti iz općinskih i iz županijskom proračuna, župan je uputio zamolbu Vladi RH za pomoć u sanaciji. Vlada je pozitvno odgovorila. Našoj općini je iz tih sredstava dodijeljeno 130 939 eura, kaže pročelnica.

Kategorije

Osiguranim sredstvima nadoknadit će se šteta na poljoprivrednim i obiteljskim građevinama, uz uvjet da ništa od navedenog nije bilo osigurano policom osiguranja koja uključuje štete od nevremena, a spomenuta svota podijeljena je u nekoliko kategorija.

- Iznos od 78.620 eura namiijenjen isključivo za saniranje šteta u poljoprivredi, za štete na stambenim i gospodarskim objektima 50.525 eura te za štetu na opremi 1791 eura, pojašnjava Nemčić.

Nadalje, financijsku pomoć ostvarit će oni koji, nakon što su se javili na javni poziv Općine, su isto napravili i na javnom pozivu BBŽ-a za što je produljen rok do kraja mjeseca ožujka, piše KruGarešnica.

- Važno je reći kako ćemo od ovog fonda - 78 620 eura namijenjenih isključivo za saniranje šteta u poljoprivredi, mi ćemo isplaćivati 67 posto nastalih šteta, dok će ostatak od 33 posto isplaćivati BBŽ, zaključila je pročelnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!