Fotografija: 
Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)

Općina Velika Pisanica sufinacira sterilizaciju i kastraciju mačaka i pasa: "Evo s kojim iznosima"

Zahtjevu treba priložiti račun za obavljenu sterilizaciju/kastraciju izdan od strane pravne osobe registrirane za obavljanje veterinarskih usluga i presliku osobne iskazniceVELIKA PISANICA - Općina Velika Pisanica sufinancira troškove kastracije i sterilizacije pasa i mačaka.

Kako kažu, u cilju kontrole razmnožavanja i smanjenja broja napuštenih pasa i mačaka na području općine Velika Pisanica donijeli su odluku o sufinanciranju troškova kastracije i sterilizacije pasa i mačaka vlasnicima s područja općine.

Određeni iznosi

-Sufinancirat će se troškovi sterilizacije i kastracije pasa i mačaka u 2024. godini sa sljedećim iznosima:

- 35 eura za ženskog psa

- 25 eura za muškog psa

- 25 eura za mačku

- 20 eura za mačka

Maksimalno se sufinancira kastracija/sterilizacija dva psa i dvije mačke po domaćinstvu.

Pas mora biti čipiran

Pravo na sufinanciranje mogu ostvariti stanovnici Općine Velika Pisanica, a zahtjevu treba priložiti račun za obavljenu sterilizaciju/kastraciju izdan od strane pravne osobe registrirane za obavljanje veterinarskih usluga i presliku osobne iskaznice. Podnositelj zahtjeva ostvaruje pravo na sufinanciranje sterilizacije ili kastracije uz uvjet da ima prijavljeno prebivalište na području Općine Velika Pisanica, da on i njegovi članovi domaćinstva nemaju nepodmirenih dospjelih dugovanja prema Proračunu Općine Velika Pisanica.

Da bi ostvario pravo na sufinanciranje kastracije/sterilizacije psa uvjet je da je pas čipiran i cijepljen, poručuju iz Općine Velika Pisanica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!