Fotografija: Općina je na sebe preuzela financiranje parkirališta ispred školske dvorane/Foto: Martina Čapo
Galerija
Općina je na sebe preuzela financiranje parkirališta ispred školske dvorane/Foto: Martina Čapo

Općina Velika Pisanica uredit će parkiralište sportske dvorane

Uređenje Vatrogasnog centra, Centra udruga i Međugeneracijskog centra, te konačno otvorenje školsko – sportske dvorane Velikopisančanima će značajno podignuti kvalitetu života, smatraju u OpćiniVELIKA PISANICA – Na području Općine Velika Pisanica realiziraju se neki od krucijalnih projekata koji će svakako podignuti kvalitetu življenja na području te lokalne samouprave. Među njima je i vatrogasni centar u središtu Velike Pisanice. Pročelnica Zlata Berkeš kazala je kako novouređeni prostor koristi Vatrogasna zajednica Općine, no i Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Nedavno je uređen Vatrogasni centar u središtu Velike Pisanice/Foto: Martina Čapo
Nedavno je uređen Vatrogasni centar u središtu Velike Pisanice/Foto: Martina Čapo

- Zahvaljujući sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, ali i sredstvima Ministarstva graditeljstva, uspješno smo završili jednu od većih investicija čija je vrijednost iznosila više od pola milijuna kuna. Na zgradi je postavljena nova energetski efikasna ovojnica i izmijenjena je stolarija na cijeloj zgradi koja je osvanula novi sjajem – kazala je Zlata Berkeš.

Jednosmjenska nastava

Inače, preko puta vatrogasnog centra, još krajem 2018. godine, uređen je i Centar udruga pa sve udruge s područja općine imaju adekvatan prostor za rad.

Zahvaljujući uređenju Centra udruga, sve velikopisaničke udruge imaju primjerene uvjete za rad/Foto: Martina Čapo
Zahvaljujući uređenju Centra udruga, sve velikopisaničke udruge imaju primjerene uvjete za rad/Foto: Martina Čapo

- Međutim, osim Centra udruga, imamo i Međugeneracijski centar koji je otvoren lani. On obuhvaća prostorije kojima se služe osnovnoškolci koji upravo zahvaljujući tom projektu imaju jednosmjensku nastavu, a drugi dio tog centra koriste naši umirovljenici - pojasnila je Berkeš i dodala kako se radi i na tome da se školsko-sportska dvorana u Velikoj Pisanici što prije stavi u funkciju.

Kreću radovi

- Po najnovijim informacijama, postupak javne nabave je završen i potom se kreće s radovima. To uređenje preuzela je Bjelovarsko-bilogorska županija na sebe, dok će se Općina Velika Pisanica pobrinuti za izgradnju, odnosno uređenje parkirališta. Primjer je to, zaključila je Berkeš, dobre suradnje između BBŽ i  Općine Velika Pisanica jer je svima u cilju tu priču što prije privesti kraju i omogućiti Velikopisančanima korištenje dugoočekivanog prostora za sport i rekreaciju.

Zgrada Općine Velika Pisanica/Foto: Martina Čapo
Zgrada Općine Velika Pisanica/Foto: Martina Čapo