Fotografija: Općina Končanica u potrazi je za novim radnicima/Foto: Općina Končanica/MojPortal
Galerija
Općina Končanica u potrazi je za novim radnicima/Foto: Općina Končanica/MojPortal

Općina Končanica: "Tražimo koordinatora i radnice za program Zaželi. Javite nam se"

Općini Končanica odobren je "Zaželi - program zapošljavanja žena-faza III" kroz koji će biti zaposleno 25 žena. Svaka od njih će brinuti o šest korisnika što je ukupno 150 starijih osobaKONČANICA – Iako su ljetni mjeseci rezervirani za godišnje odmore, u Općini Končanica radi se punom parom.

Ono što bi najviše moglo obradovati mještane općine Končanica, potvrdio nam je to i načelnik Zlatko Bakunić, definitivno je program Zaželi o kojemu smo nedavno pisali OVDJE.

Krenuli u realizaciju

Podsjetimo, općini Končanica odobren je "Zaželi - program zapošljavanja žena-faza III" i to u 100 postotnom financiranju. Ukupne je vrijednosti 1.235.100,00 kuna, a kroz spomenuti program Zaželi faza III. Bit će zaposleno 25 žena. Svaka od njih će brinuti o šest korisnika što je ukupno 150 starijih osoba s područja općine Končanica.

Prije 15-ak dana načelnik nam je rekao kako namjeravaju što prije krenuti s realizacijom, a dokaz kako uistinu rade na tome je i najnovija obavijest na njihovim službenima stranicama.

Zlatko Bakunić, načelnik Općine Končanica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Zlatko Bakunić, načelnik Općine Končanica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

-Obavještavamo da je objavljen "Oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme na projektu „Zaželi bolje sutra – faza III“, traži se radnica za pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, stoji u obavijesti.

Načelnik kaže kako se osim za mjesto koordinatora projekta traže i žene koje bi radile s korisnicima. Svi detalji mogu se pronaći na službenim stranicama Općine Končanica.

Dan Općine

Aktualnostima tu nije kraj. Naime, početkom rujna ova će Općina proslaviti svoj rođendan pa se već sada planiraju određene aktivnosti.

-Ne bih volio unaprijed ništa najavljivati kako nam se planovi ne bi izjalovili, no zasigurno će biti lijepa proslava. Radimo ovih dana na završetku projekta uređenja doma u Daruvarskom Brestovcu, odnosno na uređenju okoliša i dječjeg igrališta, odao nam je načelnik Zlatko Bakunić od kojeg smo doznali i kako dvije najveće Češke besede pripremaju za početak rujna bogate društvene i gastronomske manifestacije.