Fotografija: Vanja Podunavac, pročelnik Dalibor Tomašek, načelnik Zlatko Bakunić i asistenticaTea Bjelajac snimljeni tijekom predstavljanja projekta
Galerija
Vanja Podunavac, pročelnik Dalibor Tomašek, načelnik Zlatko Bakunić i asistenticaTea Bjelajac snimljeni tijekom predstavljanja projekta "Zaželi" koji se provodio u Končanici/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Općina Končanica proglašena najtransparentnijom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Istraživanje na području cijele Republike Hrvatske provelo je učilište Effectus, rekao nam je pročelnik u Općini Končanica Dalibor TomašekPrvi ovogodišnji rebalans, kao i usvajanje izvršenog proračuna za prošlu godinu, bile su najvažnije točke ovotjedne sjednice Općinskog vijeća Općine Končanica. Prema riječima pročelnika Dalibora Tomašeka, izvršenje od 95 posto, pokazatelj su da su proračunska sredstva u prošloj godini dobro planirana.

Rebalans usvojen jednoglasno

- Planirani proračun za prošlu godinu iznosio je 9.550,000 kuna, a izvršen je u iznosu od 9.054,000 kuna, odnosno 94,82 posto, što je poprilično dobro. Izvješće je prezentirano vijećnicima koji su ga potom jednoglasno usvojili, kao i odluku o raspodijeli viška/manjka prihoda. Nadalje, sukladno zakonskim obvezama svoja godišnja izvješća podnijeli su i Komunalac, Češki dječji vrtić te Vatrogasna zajednica, a ta izvješća također su jednoglasno usvojena, poručio je Tomašek.

Što se tiče prvih izmjena i dopuna ovogodišnjeg proračuna, dodaje, prvotni plan iznosio je 1, 270,844 eura, a sada je prihvaćeno povećanje u iznosu od 47.247 eura.

Vježbalište ispred vatrogasnog doma u Končanici

- Dakle, novi proračun sada iznosi 1,318.092 eura. Razlog za to su prijave novih projekata i praćenje postojećih, kao i provođenje izbora za vijeća nacionalnih manjima, za koje smo dužni financirani određene troškove. Što se novih projekata tiče, dodan je projekt "Unaprjeđenje infrastrukture u Općini Končanica", kojim planiramo izgraditi vježbalište ispred vatrogasnog doma u Končanici te asfaltiranje staze na groblju u Imsovcu. Projekt planiramo prijaviti na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, namijenjen nacionalnim manjima. Nadalje, Ministarstvo graditeljstva odobrilo nam je nabavu komunalne opreme te čekamo rezultate natječaja za uređenje okoliša oko vatrogasnog doma u Daruvarskom Brestovcu, poručio je pročelnik Tomašek.

U planu je uređenje oko Vatrogasnog doma u Brestovcu/ Foto: DVD Brestovac
U planu je uređenje oko Vatrogasnog doma u Brestovcu/ Foto: DVD Brestovac

Kako kaže, tijekom aktualnog sata vijećnici su informirani o završetku projekta uređenja vatrogasnog spremišta i okoliša zgrade u Končanici, kao i o već spomenutim projektima te rezultatima istraživanja koje je provelo učilište Effectus. 

Končanica najtransparentnija općina u BBŽ

- Istraživanje su proveli na područje cijele Republike Hrvatske, a naša Općina proglašena je kao najtransparentnija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Još uvijek čekamo sve potrebne potvrde, nakon kojih ćemo iznijeti više detalja po tom pitanju, istaknuo je Tomašek.

Odobri li se projekt uređenja okoliša oko vatrogasnog doma u Daruvarskom Brestovcu, središte tog mjesta zasjat će u novom ruhu. Podsjetimo, nedavno je završeno uređenje društvenog doma, o čemu više pročitajte OVDJE.

- Planirano je kompletno uređenje okoliša oko vatrogasnog doma. Drugim riječima, projekt uključuje strojarske i zemljane radove, nasipavanje kamena te kompletno asfaltiranje oko doma i postavljanje kanalica za odvodnju. Zgrada ima novu fasadu, a oko nje je sada makadam. Također, preko puta je kompletno uređen društveni doma, a realizacijom ovog projekta centar Daruvarskog Brestovca bio bi kompletno uređen, zaključio je pročelnik Dalibor Tomašek. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!