Fotografija: Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić donio je odluku o isplati božićnica/Foto: Općina KOnčanica
Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić donio je odluku o isplati božićnica/Foto: Općina KOnčanica

Općina Končanica od utorka do petka isplaćuje božićnice umirovljenicima

Isplata božićnica će se obavljati u prostorijama Matice umirovljenika Općine Končanica (Končanica 262) od 15. do 18. prosinca od 8 do 14 satiNačelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić donio je Odluku o isplati božićnice umirovljenicima koji primaju mirovinu do iznosa 3500 kuna.

Božićnica će se isplatiti umirovljenicima koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Končanica, koji su ostvarili pravo na mirovinu najviše do iznosa 3500,00 kuna te nisu primatelji inozemnih mirovina, osim umirovljenika koji mirovinu primaju iz BiH i Republike Srbije.

Visina božićnice podijeljena je u dva razreda - prema visini mirovine. Tako će umirovljenici koji primaju mirovinu do 1500 kuna dobiti 200 kuna božićnice, a oni koji imaju mirovinu od 1500 do 3500 kuna će dobiti 100 kuna božićnice.

Isplata božićnica će se obavljati u prostorijama Matice umirovljenika Općine Končanica (Končanica 262) od 15. do 18. prosinca od 8 do 14 sati. Umirovljenici mogu božićnicu podići isključivo osobno u prostorijama Matice umirovljenika Općine Končanica i trebaju donijeti osobnu iskaznicu i odrezak zadnje mirovine, odnosno izvadak s tekućeg računa iz kojeg je vidljiva visina mirovine.

- Iako su teška vremena i novca baš i nema, odlučili smo ove godine našim umirovljenicima isplatiti božićnice koje nisu nešto velike, ali vjerujemo da će im ipak dobro doći s obzirom na situaciju. Na žalost, više od ovoga im sada ne možemo isplatiti. No, nadamo se da smo im ipak uspjeli malo uljepšati Božić i da će i ova kriza uskoro proći. Vjerujemo kako ćemo već sljedeće godine našim umirovljenicima moći isplatiti i više iznose božićnica - rekao nam je načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić.