Fotografija: Općina Končanica dobila prvu ljekarnu/Foto: Općina Končanica
Galerija
Općina Končanica dobila prvu ljekarnu/Foto: Općina Končanica

Općina Končanica napokon dobila svoju prvu ljekarnu

Područje Končanice uopće nema ljekarničku skrb, a htjeli smo uložiti u budućnost, da bude svima dobro. Pacijenti su oduševljeni, zadovoljni i jedva su čekali da se otvori ljekarna", kaže vlasnica Sonja GlasOpćina Končanica u utorak je dobila svoju prvu ljekarnu „Glas“ na adresi Končanica 272 u kojoj pacijenti mogu dobiti sve vrste ljekarničkih usluga.

Ljekarna iznutra/Foto: Općina Končanica
Ljekarna iznutra/Foto: Općina Končanica

Inače, radno vrijeme ljekarne je ponedjeljkom i srijedom od 8 do 18 sati, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 16 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

Zlatko Bakunić, načelnik Općine Končanica/Foto: Nikica Puhalo
Zlatko Bakunić, načelnik Općine Končanica/Foto: Nikica Puhalo

- Drago mi je da je vlasnica Sonja Glas otvorila ljekarnu jer je to jedino što je nedostajalo u okviru naše male općine. S obzirom da smo pretežito staračko stanovništvo naši mještani sada ne moraju ići u Zdence i Daruvar u ljekarnu nego praktički doći odmah preko puta svojih kuća. Nismo nikada imali ljekarnu prije ove. Imali smo pokušaje otvaranja, ali zainteresirani nisu mogli dobiti dozvolu Ministarstva zdravstva - kazao je načelnik općine, Zlatko Bakunić.

Ulaganje u budućnost

Dakle, vlasnica ljekarne je Sonja Glas iz Hercegovca, koja također ima ljekarnu već 25 godina u Hercegovcu, a 2019. godine odlučila je kupiti zemljište u Končanici, srušiti tamo postojeću kuću i izgraditi novu ljekarnu sa prostorom stana na katu za smještaj farmaceuta.

Ljekarna/Foto: Općina Končanica
Ljekarna/Foto: Općina Končanica

- Područje Končanice uopće nema ljekarničku skrb, a htjeli smo uložiti u budućnost, da bude svima dobro. Da smo znali da će doći korona, ne bi ulazili u tu investiciju jer se sve zakompliciralo i odužilo. Da nije korone, sve bi to puno prije pripremili i otvorili ljekarnu. Bez obzira na to pacijenti su oduševljeni, zadovoljni i jedva su čekali da se otvori ljekarna jer stariji mještani više ne moraju moliti svoje ukućane da im donesu lijekove iz Daruvara ili Virovitice - rekla nam je Sonja Glas.