Fotografija: Mobilno reciklažno dvorište pokretna je jedinica namijenjena za odvojeno prikupljanje i skladištenje malih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada koju koriste isključivo kućanstva/Foto: Darkom
Mobilno reciklažno dvorište pokretna je jedinica namijenjena za odvojeno prikupljanje i skladištenje malih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada koju koriste isključivo kućanstva/Foto: Darkom

Općina Končanica dobiva besplatno mobilno reciklažno dvorište

Raspored korištenja je ponedjeljkom u Otkopima i Daruvarskom Brestovcu, utorkom u Stražancu i Imsovcu, srijedom na Diošu i Šupljoj Lipi te četvrtkom u Končanici - rekao nam je Vedran Čarapović iz DarkomaMještani Općine Končanica od ožujka dobivaju mobilno reciklažno dvorište na besplatno korištenje.

Moći će ga koristiti svaki prvi tjedan u mjesecu pa sve do lipnja, a upravljanje mobilnim reciklažnim dvorištem povjereno je Darkomu.

- Raspored korištenja je ponedjeljkom u Otkopima i Daruvarskom Brestovcu, utorkom u Stražancu i Imsovcu, srijedom na Diošu i Šupljoj Lipi te četvrtkom u Končanici - rekao nam je Vedran Čarapović, operativni tehničar reciklažnog dvorišta u daruvarskom Darkomu.

Prezentacija projekta

Naime, osim što su građani dobili obavijest i popis otpada uz račune poštom, protekli tjedan održane su i prezentacije kako bi se ljudi upoznali s načinom rada pokretne jedinice za odvojeno prikupljanje otpada. Prezentacija je u srijedu održana u Otkopima i Češkom domu u Končanici, u četvrtak u Daruvarskom Brestovcu, Stražancu i Imsovcu, a u petak u Šupljoj Lipi i Diošu.

Prema riječima Vedrana Čarapovića odaziv građana bio je dobar, a pokazali su i veliki interes za razdvajanjem otpada. Ukoliko takav interes građana potraje do lipnja, postoji mogućnost da se produlji mogućnost korištenja reciklažnog dvorišta.

S Vedranom Čarapovićem slaže se i načelnik Općine Končanica, Zlatko Bakunić.

Mještani zainteresirani

- Mještani reagiraju pozitivno, obaviješteni su kroz prezentacije o detaljima razvrstavanja otpada i gaje veliki interes - istaknuo je Zlatko Bakunić dodao kako mještani već sada provode razvrstavanje otpada na kućnom pragu, ali naglašava kako je ovo još jedna mogućnost za mještane koji otpad ne predaju Darkomu na odvoz, da imaju mogućnost predati u mobilno reciklažno dvorište.

Mobilno reciklažno dvorište pokretna je jedinica namijenjena za odvojeno prikupljanje i skladištenje malih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada koju koriste isključivo kućanstva, posebice oni koji nemaju mogućnost prijevoza otpada na Gradsko reciklažno dvorište. Mobilno reciklažno dvorište zaprima sve vrste otpada, ali u manjim količinama.