Fotografija: 
Isplata kreće od sutra/Foto: Vojko Basic/CROPIX (Ilustracija)
Isplata kreće od sutra/Foto: Vojko Basic/CROPIX (Ilustracija)

Općina Končanica do četvrtka isplaćuje uskrsnice za umirovljenike i socijalno ugrožene

Isplata će se obavljati u prostorijama Matice umirovljenika Općine Končanica od 3. do 6. travnja 2023. godine od 8,00 do 14,00 sati, kažu u OpćiniKONČANICA - I ove je godine Općina Končanica za svoje umirovjenike osigurala uskrsnice Dobit će ih svi oni umirovjenici čija mirovina iznosi do 465 eura.

Kako kažu u Općini, jednokratna novčana pomoć „Uskrsnica“ isplatit će se umirovljenicima s prebivalištem na području Općine Končanica, koji su ostvarili pravo na mirovinu najviše do iznosa 465 eura te nisu primatelji inozemnih mirovina, osim umirovljenika koji mirovinu primaju iz BiH i Republike Srbije.

Uskrsnicu će dobiti i korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu te osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu s prebivalištem na području Općine Končanica.

Iznosi uskrsnica

Korisnik koji ostvaruje pravo na mirovinu do 200 eura  dobit će uskrsnicu u iznosu od 30 eura, oni koji ostvaruju pravo na mirovinu od 200 do 465 eura dobit će 15 eura. Korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu mogu očekivati 30 eura, dok će osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu dobiti uskrsnicu od 30 eura.

- Isplata „Uskrsnica“ obavlja se u prostorijama Matice umirovljenika Općine Končanica, Končanica 262, od 3. do 6. travnja 2023. godine od 8,00 do 14,00 sati. Umirovljenici su dužni osobno pristupiti u prostorije Matice umirovljenika Općine Končanica i sa sobom su dužni donijeti osobnu iskaznicu i odrezak zadnje mirovine odnosno izvadak s tekućeg računa iz kojeg je vidljiva visina mirovine, kažu u Općini.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!