Fotografija: Foto: Sandra Šimunović/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Sandra Šimunović/CROPIX (Ilustracija)

Općina Dežanovac poziva starije od 65 godina i invalide da se jave ukoliko trebaju pomoć

Krajnji korisnici za vrijeme sudjelovanja u projektu ne smiju istovremeno biti korisnici pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja i usluge osobne asistencijeDEŽANOVAC – Iz Općine Dežanovac pozivaju sve osobe s navršenih 65 godina i starije ili odrasle osobe s invaliditetom da se jave na raspisan javni poziv ukoliko trebaju pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština.

Naime, Općina je raspisala Javni poziv za projekt "Zaželi – moja kućica, moja slobodica“ koji je otvoren od 15. travnja 2024. godine. Projekt će trajati do 30. studenog 2026. godine, a cijelo to vrijeme korisnici se mogu prijavljivati.

Predviđena pomoć

Kako kažu, ovaj projekt obuhvaća organiziranje prehrane, odnosno pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr. Obavljanje kućanskih poslova, tj. pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrijeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i sl.). Zatim, održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba).

- Prihvatljivi krajnji korisnici po ovom Javnom pozivu su sarije osobe (osobe starije od 65 godina na dan ulaska u aktivnost), koje žive u samačkom kućanstvu, koje žive u dvočlanom kućanstvu (prihvatljivo je da samo jedna osoba bude krajnji korisnik, a mogu i obadvije ukoliko ispunjavaju kriterije), koje žive u višečlanom kućanstvu (svi pripadnici kućanstva moraju biti prihvatljivi kao krajnji korisnici). Osobe s invaliditetom (starije od 18 godina na dan ulaska u aktivnost) koje žive u samačkom kućanstvu, koje žive u dvočlanom kućanstvu, koje žive u višečlanom kućanstvu, koje imaju utvrđen 3. ili 4. stupanj težine invaliditeta, čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja-njegovatelja.

Krajnji korisnici za vrijeme sudjelovanja u Projektu „Moja kućica, moja slobodica“ ne smiju istovremeno biti korisnici slijedećih usluga: pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja i usluge osobne asistencije koju pruža osobni asistent.

Načini prijave

Javni poziv otvoren je od 15. travnja 2024. godine do 30. studenog 2026. godine, a postojat će određena lista čekanja.

Prijava se podnosi osobno na slijedećim adresama u Udruzi osoba s invaliditetom Daruvar, Petra Preradovića 26, svaki radni dan od 8,00 do 14,00 sati (dodatne informacije na brojeve: 099 413 6122 ili 043 331 022). Te u Općini Dežanovac, Dežanovac 288, svaki radni dan od 8,00 do 14,00, 043 381-905.

Prijave će se razmatrati prema vremenu pristizanja. Ukoliko se po prijavama javi veći broj korisnika od planiranog izraditi će se rezervna lista krajnjih korisnika koji će moći koristiti uslugu nakon što se pojavi slobodno mjesto, poručuju iz Općine Dežanovac.

Sve ostale pojedinosti oko prijave pogledajte na stranicama Općine Dežanovac OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!