Fotografija: Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

Općina Dežanovac povećala potpore za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji

"Prošle godine prijavilo se sedam obitelji i svih sedam ostvarilo je maksimalan iznos potpore. Vjerujemo da će tako biti i ove godine", rekla nam je općinska pročelnica Ljubica IlinovićOpćina Dežanovac raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području općine Dežanovac za 2023. godinu.

Kako ističu u Općini Dežanovac, osnovni cilj Programa jest uspostava i provedba mjera koje će rezultirati demografskom revitalizacijom kroz ostanak, naseljavanje ili povratak stanovništva.

Tri mjere

Program će se provoditi kroz slijedeće tri mjere: stambeno zbrinjavanje mladih obitelji poticajima za kupnju stambenog objekta na području općine Dežanovac, stambeno zbrinjavanje mladih obitelji poticajima za izgradnju novog stambenog objekta na području općine Dežanovac i stambeno zbrinjavanje mladih obitelji poticajima za rekonstrukciju/adaptaciju stambenog objekta na područkju Općine Dežanovac.

Svaki korisnik može ostvariti 30 posto kupoprodajne cijene ili utrošenog iznosa, odnosno najviše 1500 eura. Prihvatljivi su svi troškovi nastali nakon 1. siječnja 2023. godine, a rok za predaju zahtjeva je 1.prosinca 2023. godine.

Povećali iznos potpore

- Lani je ovaj poticaj iznosio 10.000 kuna, što bi iznosilo negdje oko 1300 eura, a mi smo ga ove godine povećali na 1500 eura. To je maksimalan iznos. Odnosno, dajemo 30 posto od kupoprodajne cijene ili utrošenog novca za materijal za izgradnju ili adaptaciju. Prošle godine prijavilo se sedam obitelji i svih sedam ostvarilo je taj maksimalan iznos potpore. Vjerujemo da će tako biti i ove godine - rekla nam je pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Ilinović.

U Općini Dežanovac napominju kako su prihvatljive kategorije: mlade obitelji do navršenih 40. godina života koji po prvi puta rješavaju svoje stambeno pitanje, a prijaviti se mogu oni koji su u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici te samohrani roditelji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!