Fotografija: Dom u Gornjim Sređanima/Foto: Mojportal.hr
Galerija
Dom u Gornjim Sređanima/Foto: Mojportal.hr

Općina Dežanovac dovršava uređenje Društvenog doma u Gornjim Sređanima

Tijekom javnih radova 2019. godine dogradili smo sanitarni čvor, prostor za šank i kotlovnicu za što je sada potrebno staviti fasadu na taj dio, a uredit ćemo i stazu i okoliš oko doma - rekao nam je Josip StjepanovićOpćina Dežanovac ulaže u uređenje  Društvenih domova u Donjim i Gornjim Sređanima. Naime, na uređenju Društvenog doma u Donjim Sređanima, još 2019. godine, sudjelovali su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Općina Dežanovac i Savez Čeha, a 2020. godine obnovljena je fasada i krovište te je dan na korištenje Češkoj besedi Donji Sređani.

Dom u Donjim Sređanima/Foto: Mojportal.hr
Dom u Donjim Sređanima/Foto: Mojportal.hr

Društveni dom u Gornjim Sređanima, čije je financiranje pokriveno preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 200 tisuća kuna, ove će godine dobiti novu fasadu za dio koji je preostao kod kotlovnice i uredit će se okoliš oko doma.

Treba se još srediti dio iza doma u Gornjim Sređanima/Foto: Mojportal.hr
Treba se još srediti dio iza doma u Gornjim Sređanima/Foto: Mojportal.hr

- Uređivana je fasada prednjeg dijela, a unutra bina, pločice i kuhinja još 2016. godine. Tijekom javnih radova 2019. godine dogradili smo sanitarni čvor, prostor za šank i kotlovnicu za što je sada potrebno staviti fasadu na taj dio. Napravljeno je i centralno grijanje, a potrebno je još urediti stazu i okoliš oko doma što je planirano napraviti ove godine - rekao nam je načelnik Općine Dežanovac, Josip Stjepanović.