Fotografija: Župnik Branko Gelemanović prije dvije godine bio je prograšen počasnim građaninom grada Daruvara / Foto: Facebook
Galerija
Župnik Branko Gelemanović prije dvije godine bio je prograšen počasnim građaninom grada Daruvara / Foto: Facebook

Omiljeni daruvarski župnik Gelemanović izgubio bitku s koronavirusom

Velečasni Gelemanović rođen je 1960. godine u Davoru, a posljednje tri godine bio je župnik Župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj GradiškiBivši daruvarski župnik Branko Gelemanović izgubio je bitku s koronavirusom u osječkoj Općoj bolnici.

Dugogodišnji daruvarski župnik vlč. Branko Gelemanović, koji je prije dvije godine proglašen i počasnim građaninom grada Daruvara, prije nekoliko dana završio je na respiratoru u osječkom Kliničkom bolničkom centru zbog komplikacija s plućima gdje je, nažalost, i preminuo.

Velečasni Gelemanović rođen je 1960. godine u Davoru, a posljednje tri godine bio je župnik Župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški.

Svi su ga voljeli

Župnik je bio je omiljen u svakoj župi u kojoj je službovao, bio je izuzetno druželjubiv, uvijek spreman pomoći, a svojim životom i radom ostavio je neizreciv trag u životima brojnih vjernika. 

Velečasni Gelemanović bio je inicijator obnove Župne crkve Presvetog Trojstva u Daruvaru, a otkako je prije nešto više od tri godine došao u službu u Novu Gradišku pokrenuo je niz akcija kako bi se preuredila župna crkva Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Nažalost, prerana smrt prekinula ga je u tim nastojanjima, no vjernici brojnih župa u Hrvatskoj u kojima je služio, prijatelji i poznanici pamtit će ga samo po dobru.