Fotografija: Josip Bilandžija i Oliver Kolenković/ Foto: KruGarešnica.info
Josip Bilandžija i Oliver Kolenković/ Foto: KruGarešnica.info

Oliver Kolenković vratio se iz Njemačke i pokrenuo u Garešnici vlastiti biznis

Obitelj Kolenović osnovala je tvrtku za cestovni prijevoz, robe i trgovinu, a u tome su im pomogli djelatnici Poduzetničkog centra GarešnicaJoš jedan novi stanar uselio je u Tehno park Garešnica. Riječ je o Oliveru Kolenkoviću koji se prošle godine s obitelji vratio u Hrvatsku iz Njemačke. Nakon kupnje kuće u Dišniku, obitelj Kolenković došla je na ideju osnivanja tvrtke za cestovni prijevoz robe i trgovinu - FINO TRANSPORT, u čemu su mu pomogli djelatnici Poduzetničkog centra Garešnica, piše KruGarešnica.info.

100-postotna subvencija Grada

Ovog tjedna potpisan je tako ugovor između te tvrtke i gradonačelnika Grada Garešnice Josipa Bilandžije o subvencioniranom zakupu poslovnog prostora. S obzirom na to da se radi o novoosnovanoj tvrtki, ostvaruju pravo na subvencionirani zakup poslovnog prostora pri čemu im prve godine poslovanja Grad Garešnica daje subvenciju u iznosu od 100 posto, odnosno zakup poslovnog prostora je besplatan. U ovom slučaju subvencija Grada Garešnice iznosi više od 1.700 eura.

U osmišljanju poslovnog plana za tvrtku FINO TRANSPORT vlasniku su pomogli djelatnici Poduzetničkog centra Garešnica koji su ga prijavili na najpopularniju mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - samozapošljavanje.

Nakon odobrenog poslovnog plana i ostvarenih 80 tisuća kuna pomoći za pokretanje poslovanja i nabavu potrebne opremu tvrtka FINO TRANSPORT i službeno je osnovana. Djelatnici Poduzetničkog centra Garešnica potom su vlasnika prijavili i na mjeru HZZ – Biram Hrvatsku – mobilnost radne snage. Radi se o tzv. Mjeri za povratnike, a po kojoj je ostvarena i dodatna pomoć od 50 tisuća kuna.

Slobodan još jedan ured

Kao i svi stanari Tehno parka Garešnica, tvrtka FINO TRANSPORT na korištenje je potpisom ugovorila dobila uredski i informatički namještaj, grijanje, klimu, Internet, kao i mogućnost korištenja poštanskog sandučića, kuhinje, konferencijske dvorane, piše KruGarešnica.info.

U Tehno parku sada je popunjeno osam ureda i laboratorij, jedan ured je rezerviran dok je jedan još slobodan.