Fotografija: Organizatori očekuju preko 400 vrtićanaca/ Foto: Štefan Brajković
Organizatori očekuju preko 400 vrtićanaca/ Foto: Štefan Brajković

Olimpijski festival dječjih vrtića okupit će u Kukavici preko 400 mališana iz BBŽ-a

Vrtićanci će se natjecati u trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, bacanju loptice, soku u dalj, malom nogometu i po prvi put rukometu, kaže Ivor Vidaković iz ŠZ BBŽŠportsko rekreacijski centar Kukavicu idućeg petka, 2. lipnja, bit će domaćin 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića. Prema riječima Ivora Vidakovića iz Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, očekuje se dolazak više od 400 vrtićanaca.

Zadnji festival održan je 2018. godine

- Projekt na razini cijele Hrvatske sufinancira Hrvatski olimpijski odbor. Iako je riječ u 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, u našoj županiji zapravo je 14. izdanje. Nadalje, u Kukavici će biti mališani iz 12 vrtića koji će biti podijeljeni u 14 ekipa, pojasnio je Vidaković.

Inače, posljednji Olimpijski festival dječjih vrtića održan je 2018. godine, a proglašenjem kraja pandemije stekli su se uvjeti za nastavak.

Vidaković je dodao i to da će se vrtićanci natjecati u više disciplina, poput trčanja na 50 metara, štafete 4x25 metara, bacanju loptice, sok u dalj, mali nogomet i po prvi put rukometu.

Rezultat je u drugom planu

- Rukometno natjecanje bit će u sklopu projekta "Vrtko", koji se provodi u suradnji s EHF-om i HRS-om. Inače, cijeli projekt Olimpijskog festivala bitan je za socijalizaciju djece, usmjeravanju zdravom načinu života te stjecanju novih prijateljstva. Dakle, glavni cilj je poboljšanje psihofizičke sposobnosti djece, a sam rezultat u drugom je planu, zaključio je Ivor Vidaković.

Za kraj ponovimo da se ovaj hvalevrijedan događaj održava u petak, 2. lipnja, s početkom u 15 sati. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!