Fotografija: 
Čini se kako nam se vratila prava zima.../Foto: Tea Cimas/CROPIX (Ilustracija)
Čini se kako nam se vratila prava zima.../Foto: Tea Cimas/CROPIX (Ilustracija)

Ograničenja u prometu zbog orkanske bure: Jutros temperature išle do -10 Celzijevaca

Meteorolozi i za danas najavljuju vrijeme primjerenije zimi nego proljeću. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima pa su u prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linijeNakon jučerašnjeg zahlađenja i jakog vjetra, meteorolozi i za danas najavljuju slično vrijeme primjerenije zimi nego proljeću. DHMZ je ponovno izdao crveni meteoalarm zbog izuzetno opasnog vremena za cijelu obalu. U podvelebitsko kanalu mogući su udari vjetra do 175 kilometara na sat, piše Jutarnji list.

Olujna bura bi trebala prema kraju dana oslabiti. Narančasti meteoalarm zbog opasnog vremena na snazi je za zapadnu obalu Istre i gospićku regiju, dok je za karlovačku, zagrebačku i osječku regiju na snazi žuto upozorenje zbog potencijalno opasnog vremena.

Debeli minusi

O kakvom je vremenu riječ govorei jutrošnji podaci DHMZ-a. Na Puntijarki (Medvednica) je jutros izmjereno čak -6 stupnjeva, a na Zavižanu -10 Celzijevaca. Temepratura se malo spustila ispod ništice i u Gospiću te na Plitvičkim jezerima.

HAK javlja kako u priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima te da su u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. HAK je izdao brojna ograničenja u prometu

Za sva vozila, osim za osobna, mogući su i preporučeni pravci iz unutrašnjosti u smjeru Dalmacije i obrnuto:

-autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja: čvor Sveti Rok (A1)-Gračac (D50)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-Benkovac (DC56)-čvor Benkovac (A1) i obrnuto;

-državnom cestom DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin-Split i obrnuto.

Zatvoreni pravci

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su:

-dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (preporučeni obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

-autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); DC1 Solin-Klis; DC27 Gračac-Obrovac-Karin. Na DC1 Vaganac-Ondić, DC218 između mjesta i GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) Bakar-Senj, autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, DC99 između čvora (A7) i mjesta Križišće (DC501) te LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!