Fotografija: Odobrena gradnja dva nova vrtića/ Foto: Deni Marčinković/ Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX
Galerija
Odobrena gradnja dva nova vrtića/ Foto: Deni Marčinković/ Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Odobrena gradnju dvaju novih vrtića u Bjelovaru: "Bit će gotovi do 2025. godine"

"U zadnjih 40 godina nije se napravio niti jedan vrtić, a u ovom mandatu ćemo izgraditi četiri nova", kaže Dario HrebakSjajne vijesti za Grad Bjelovar stigle su danas iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Naime, nakon što je Ministarstvo odobrilo gradnju novog dječjeg vrtića u Ulici Viktora Bubnja, danas su zeleno svijetlo dobila još dva vrtića.

Riječ je o dogradnji vrtića u Frankopanskoj ulici te prenamijeni društvenog doma Mjesnog odbora Stjepan Radić.

- Idemo graditi još dva nova vrtića u Bjelovaru. U zadnjih 40 godina nije se napravio niti jedan vrtić, a u ovom mandatu ćemo izgraditi četiri nova, poručio je na svom Facebook profilu gradonačelnik Dario Hrebak.

Mjesni dom Stjepan Radić postat će jaslice za dvije skupine/ Foto: Deni Marčinković
Mjesni dom Stjepan Radić postat će jaslice za dvije skupine/ Foto: Deni Marčinković

Kako kaže, u Frankopanskoj ulici gradit će se prostor za jednu jasličku i jednu vrtićku grupu, ukupnog kapaciteta za 32 mališana, dok će se u mjesnom domu napraviti prostor za dvije jasličke grupe, odnosno za 24 djece.

Liste čekanja

- Za prvi vrtić Ministarstvo nam je odobrilo oko 230 tisuća eura, a za drugi 325 tisuća eura. To je oko 25 do 30 posto ukupnog iznosa potrebnog za završetak oba projekta, no bez obzira na sve zadovoljni smo i definitivno idemo u gradnju, poručio je Dario Hrebak.

Podsjetimo, nedostatak mjesta u vrtićima jedan je od najvećih gradskih problema. Na listama čekanja trenutno se nalaze 190 djece. Prema najavama iz Gradske uprave sva tri vrtića koja će uskoro krenuti u gradnju, odnosno dogradnju trebala bi biti gotovo u 2025. godine, a po njihovom završetku, dodaju, liste čekanja smanjit će se za 70 posto. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!