Fotografija: U uređenje prostorija Općina je uložila 39.800 eura, odnosno 300 tisuća kuna/Foto: KruGarešnica
U uređenje prostorija Općina je uložila 39.800 eura, odnosno 300 tisuća kuna/Foto: KruGarešnica

ODLIČNA VIJEST ZA RODITELJE Novi vrtić u Velikoj Trnovitici sutra počinje s radom

To će sada biti poziv mladim obiteljima da ostanu ovdje živjeti. Kod nas vlada obiteljska atmosfera, djeca mogu uživati kao da su doma, poručila je ravnateljicaU Velikoj Trnovitici i službeno je otvoren dječji vrtić. Nalazi se kod OŠ Velika Trnovitica, na mjestu nekadašnjeg vrtića koji je s radom prestao prije 38 godina, piše KruGarešnica.

Više je informacija otkrila ravnateljica, Marinela Kermeci.

- Djeca će od sutra krenuti u vrtić. To će biti jedna odgojna skuoina od 3. do 7. godine života, do polaska u školu. Predviđeno je 20ak djece, ovisno o brOju djece s teškoćama u razvoju. Bit će zaposlena dva odgojitelja i asistent. U svakom slučaju, to će sada biti poziv mladim obiteljima da ostanu ovdje živjeti. Kod nas vlada obiteljska atmosfera, djeca mogu uživati kao da su doma. Ja se nadam da će im biti ugodno. I odgojiteljima i djeci, poručila je.

Baby boom

U uređenje prostorija Općina je uložila 39.800 eura, odnosno 300 tisuća kuna, potvrdio je načelnik općine Velika Trnovitica, Ivan Marković.

- Nije baby boom, ali imamo informaciju da bi se ove godine moglo roditi puno djece na našem području. I ranije smo razmišljali i otvorenju vrtića, a napokon nam se ukazala prilika da ovaj prostor nakon 38 godina bude obnovljen i da Velika Trnovitica ima dječji vrtić. Dolaskom nove ravnateljice pokrenulo se to sve s mrtve točke, uz pomoć gradonačelnika Garešnice, kazao je Marković.

Na službenom otvaranju sudjelovao je i Bjelovarsko-bilogorski župan, Marko Marušić.

Pomoć mladim obiteljima

- Prije svega čestitam gradonačelniku Garešnice i načelniku Velike Trnovitice na hvale vrijednom projektu. Svakako je ovo jedan od preduvjeta za ostanak mladih na području Općine Velika Trnovitice, poručio je.

Područni je to objekt DV Maslačak Garešnica, koji ulaže u adaptacije i ostalih objekata, potvrdio je gradonačelnik Garešnice, Josip Bilandžija.

- Mislim da je to velika pomoć prije svega za mlade obitelji. To je prijekopotrebno za mlade i za njihov ostanak ovdje. Čestitam svima, potrebno je pohvaliti sve one koji sudjeluju u ovakvim projektima, kazao je Bilandžija, piše KruGarešnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!