Fotografija: Udruga socijalnih radnika održala je prije dvije godine mirni prosvijed Mijenjajmo sustav zajedno/
Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX (ilustracija)
 
Udruga socijalnih radnika održala je prije dvije godine mirni prosvijed Mijenjajmo sustav zajedno/ Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX (ilustracija)  

Odgođen prosvjed socijalnih radnika i djetnika Centra za socijalnu skrb u Bjelovaru

Većina članova Sindikata u djelatnosti socijalne skrbi CZSS Bjelovar nije za takav način iskazivanja nezadovoljstva te smatraju da trebaju razraditi konkretnije prijedlogeTihi prosvjed koji će danas točno u podne socijalni radnici te djelatnici Centra za socijalnu skrb održati diljem Hrvatske, u Bjelovaru je odgođen, poručili su iz Sindikata CZSS Bjelovar.

- Većina članova Sindikata u djelatnosti socijalne skrbi CZSS Bjelovar jučer se izjasnila da nije za takav način prosvjeda. Smatraju da se nadležnom Ministarstvu trebaju uputiti konkretniji prijedlozi za izlazak iz novonastale situacije, sami  problemi se ne rješavaju nego se u nedogled odgađaju i stavljaju pod tepih, te se uvijek govori da se čeka novi Zakon o socijalnoj skrbi. Sam prosvjed predviđen za 21.04.2021. godine u 12 sati se odgađa, poručio je Sindikalni povjerenik CZSS Bjelovar Saša Alebić.

Podsjetimo, pod sloganom "Čujete li našu šutnju" tihim prosvjedom želi se ukazati na sve češćeg nasilja nad „Socijalnim radnicima i djelatnicima Centara za socijalnu skrb“