Fotografija: Jedna od prijašnjih akcija darivanja krvi/Foto: Facebook Crveni križ
Galerija
Jedna od prijašnjih akcija darivanja krvi/Foto: Facebook Crveni križ

Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer nedostaju skoro sve krvne grupe

"Nadamo se da će se odazvati što veći broj darivatelja i pokazati da smo napravili odličnu akciju. Nakon ove bit će opet akcija 12. i 13. kolovoza", kaže Andrea BrletićGradsko društvo Crvenog križa Daruvar poziva na redovitu akciju dobrovoljnog darivanja krvi od 5. do 7. srpnja.

Raspored dobrovoljnog darivanja krvi počinje 5. srpnja u Gradskom društvu Crvenog križa Daruvar od 10 do 18 sati, 6. srpnja u Siraču od 9 do 12 sati i u Gradskom društvu Crvenog križa Daruvar od 14 do 17 sati te završava 7. srpnja u Gradskom društvu Crvenog križa Daruvar od 9 do 15 sati.

Akcija Crvenog križa/Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar
Akcija Crvenog križa/Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar

- U ova tri dana akcije, jedan dan bit će darivanje u Siraču. Nadamo se da će se odazvati što veći broj darivatelja i pokazati kako možemo napraviti odličnu akciju s obzirom da opet nedostaje krv i to nedostaju skoro sve krvne grupe. Nakon ove akcije bit će opet akcija 12. i 13. kolovoza - rekla nam je ravnateljica Crvenog križa Daruvar, Andrea Brletić.

Tko može darivati krv

Krv mogu darivati osobe starije od 18 godina i to dobrog općeg zdravstvenog stanja, a ako su se cijepili trebalo je proći 48 sati od cijepljenja.