Fotografija: Počast prvu županu odali su njegov sin Marijan i župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Galerija
Počast prvu županu odali su njegov sin Marijan i župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Odana počast Tihomiru Trnskom, prvom bjelovarsko-bilogorskom županu

Tihomir Trnski u Domovinskom ratu od prvog je dana bio pripadnik Specijalne jedinice policije, a sudjelovao je u svim važnim akcijama na Bilogori, Papuku i PsunjuPovodom 28. godišnjice pogibije prvog župana Bjelovarsko-bilogorske županije Tihomira Trnskog, župan Marko Marušić zajedno sa sinom pokojnog župana Marijanom položio je vijenac i zapalio svijeće na njegovom grobu na bjelovarskom groblju Borik, piše BBŽ.

Tihomir Trnski bio je prvi župan Bjelovarsko-bilogorske županije. U Domovinskom je ratu od prvog dana bio pripadnik Specijalne jedinice policije. Sudjelovao je u svim važnim akcijama na Bilogori, Papuku i Psunju.

Tihomir Trnski bio je prvi župan Bjelovarsko-bilogorske županije/ Foto: BBŽ
Tihomir Trnski bio je prvi župan Bjelovarsko-bilogorske županije/ Foto: BBŽ

Tragedija u kojoj je izgubio život 13. svibnja 1994. godine iznad brda Rićko Bilo u Općini Novi Vinodolski, prekinula je njegov mandat koji je trajao tek nešto više od godinu dana. Suradnici, ali i šira javnost, pamte ga po energičnosti i odlučnosti, a suborci po hrabrosti. Bio je čovjek za promjene i napredak, posvećen struci, obitelji i Domovini.

Trnski je poginuo 13. svibnja 1994. godine/ Foto: BBŽ
Trnski je poginuo 13. svibnja 1994. godine/ Foto: BBŽ

Tihomir Trnski ostavio je duboki trag u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na svim područjima kojima se bavio tijekom svoga kratkoga života, prenosi BBŽ.