Fotografija: Sjećanje na prvu žrtvu Domovinskog rata na području zapadne Slavonije/Foto: Pakrački list
Galerija
Sjećanje na prvu žrtvu Domovinskog rata na području zapadne Slavonije/Foto: Pakrački list

Odana počast prvoj žrtvi Domovinskog rata na području zapadne Slavonije

Obilježavanje 31. godine Laučanove pogibije nastavlja se 11. lipnja na pakračkom gradskom stadionu dječjim Memorijalnim nogometnim turnirom „Vlado Laučan“Trideset i jedna godina je prošla od zločinačkog čina ubojstva Vlade Laučana, hrvatskog policajca i prve žrtve Domovinskog rata na području zapadne Slavonije. U četvrtak (9. lipnja) tim je povodom, u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, održana komemoracija na Toranjskom putu, piše Pakrački list.

Nakon komemoracije služena je i sveta misa/ Foto: Pakrački list
Nakon komemoracije služena je i sveta misa/ Foto: Pakrački list

Osim Laučanove obitelji, vijence i svijeće pored spomen obilježja su položili požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha, gradonačelnik Lipika i predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana, predstavnici PU požeško-slavonske na čelu s Robertom Hrastićem, načelnikom PP Pakrac, predstavnici Doma hrvatskih veterana iz Lipika, izaslanstvo Udruge policije iz Grubišnog Polja, kao i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Lipika i Pakraca.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Na obljetnicu i kukavički čin ubojstva Vlade Laučana, ali i na najveću žrtvu svih poginulih hrvatskih branitelja utkanu u slobodu i neovisnost Hrvatske, prigodno se osvrnuo Miroslav Ivančić koji je u četvrtak bio u svojstvu izaslanika potpredsjednika Hrvatske Vlade te ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Memorijalni turnir

Sličnom se porukom obratio i dožupan Troha, a svečanu notu komemoraciju pružili su učenici OGŠ Pakrac uz izvođenje nacionalne himne te bezvremenskog domoljubnog hita Rajka Dujmića „Moja Domovina“.

Obilježavanje 31. godine Laučanove nastavlja se u subotu, memorijalnim turnirom/ Foto: Pakrački list
Obilježavanje 31. godine Laučanove nastavlja se u subotu, memorijalnim turnirom/ Foto: Pakrački list

Nakon komemoracije te polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispred spomen obilježja je molitvu poveo vlč Jozo Zorić nakon čega je u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pakracu služena sveta misa.

Obilježavanje 31. godine Laučanove pogibije nastavlja se 11. lipnja na pakračkom gradskom stadionu dječjim Memorijalnim nogometnim turnirom „Vlado Laučan“, piše Pakrački list.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list