Fotografija: Ovako bi trebala izgledati Medicinska škola nakon dogradnje/ Foto: BBŽ
Galerija
Ovako bi trebala izgledati Medicinska škola nakon dogradnje/ Foto: BBŽ

Odabran izvođač radova za dogradnju Medicinske škole Bjelovar

Najpovoljniju ponudu dala je tvrtka AB gradnja d.o.o. iz Karlovca u iznosu od 18,6 milijuna kuna, odnosno 900 tisuća kuna manje od procijenjene vrijednosti radova, poručuju iz BBŽ-aU sklopu europskog projekta Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu uskoro kreće dogradnja Medicinske škole Bjelovar. Naime, u tijeku je postupak javne nabave za izvođača radova, a sa svojim ponudama javilo se 6 potencijalnih izvođača. Projektantska procijenjena vrijednost radova na dogradnji škole bila je 19,5 milijuna kuna, poručili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kako kažu, najpovoljniju ponudu dala je tvrtka AB gradnja d.o.o. iz Karlovca u iznosu od 18,6 milijuna kuna, odnosno 900 tisuća kuna manje od procijenjene vrijednosti radova. Nakon pregleda i ocjena ponuda stručno Povjerenstvo za javnu nabavu donijelo je Odluku o odabiru izvođača radova, za realizaciju ovog projekta odabrana je upravo spomenuta tvvrtka. Sada slijedi rok žalbe i mirovanja te ukoliko ne bude žalbi potpisivanje ugovora s izvođačem radova očekuje se kroz dvadesetak dana, dodaju iz Županije.

Regionalni centar kompetentnosti trebao bi se graditi na platou ispred Medicinske škole u Bjelovaru/Foto:Deni Marčinković
Regionalni centar kompetentnosti trebao bi se graditi na platou ispred Medicinske škole u Bjelovaru/Foto:Deni Marčinković

Podsjetimo, projekt Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar ukupno je vrijedan 62,5 milijuna kuna, a dogradnja Medicinske škole samo je jedan dio tog projekta.

Medicinska škola Bjelovar nadogradit će za 2000 četvornih metara  novog prostora u koji će biti smješteno 8 kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, 2 laboratorija, 2 specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije. 

Realizacijom projekta Medicinska škola Bjelovar postat će centar obrazovanja u zdravstvu u ovom dijelu Hrvatske, a naglasak će biti na poticanju izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, stoji u priopćenju Bjelovarsko-bilogorske županije.