Fotografija: Na prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj, onom u Čazmi, od sutra kreće besplatna škola plivanja za osnovnoškolce/Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr
Galerija
Na prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj, onom u Čazmi, od sutra kreće besplatna škola plivanja za osnovnoškolce/Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr

Od sutra više od 90 mališana na Biološkom kupalištu u Čazmi počinje učiti plivati

Obuka je namijenjena učenicima Osnovne škole Čazma od 1. do 4. razreda te je za njih potpuno besplatna. Uz učenje plivanja, polaznici će slušati o važnosti sporta i zdrave prehraneČAZMA - Od sutra, 1. kolovoza, počinje besplatna škola plivanja za osnovnoškolce na Biološkom kupalištu u Čazmi.  

Kako kažu u Gradu Čazma, više od 90-ero malenih Čazmanki i Čazmanaca naučit će plivati ili će usavršiti svoje plivačke tehnike tijekom sljedećih mjesec dana, od 1. kolovoza do 3. rujna.  

Projekt „Čazma pliva“

Naime, Razvojna agencija Čazma pripremila je projekt „Čazma pliva“ na otvoreni natječaj Ministarstva turizma i sporta te su ostvarena sredstva u iznosu od 92.000 kuna.

Spasilačka služba/Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr
Spasilačka služba/Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr

-Tim i sredstvima Grada Čazme, u iznosu od nešto više od 20.000 kuna, financirat će se škola plivanja na prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj, Biološkom kupalištu - Biopark Čazma. Provodit će je tri za to osposobljena trenera, prema programu Hrvatskog plivačkog saveza.

Potpuno besplatno

Obuka je namijenjena učenicima Osnovne škole Čazma od 1. do 4. razreda te je za njih potpuno besplatna. Nositelj projekta je Sportska zajednica Čazma, poručuju iz Grada.

Uz samo učenje plivanja, polaznici će slušati o važnosti sporta i zdrave prehrane kao i pristupiti završnom inicijalnom testiranju.

Škola plivanja će se održavati 6 dana u tjednu od 8:00 do 11:00h, i u to vrijeme će dio bazena biti zauzet, zbog čega ostale posjetitelje unaprijed mole za razumijevanju.