Fotografija: 
Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX
Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Od sutra skuplje gorivo: "No, ako ga točite danas - dobro pripazite"

"Uredba koja ograničava cijene goriva vrijedila je do 1. siječnja, a nova neće stupiti na snagu do 3. siječnja. To znači da danas opskrbljivači gorivom teoretski mogu odrediti cijene goriva kako želeVeć na početku godine - skuplje gorivo. HRT neslužbno doznaje - benzin bi od ponoći mogao poskupjeti za dva centa po litri, a dizel za jedan cent. Koliko točno, odredit će Vlada na prvoj ovogodišnjoj telefonskoj sjednici.

No, vozači već danas moraju biti na oprezu ako će ići na benzinske crpke. Gorivo bi na jedan dan moglo poskupjeti znatno više.

Naime, uredba koja ograničava cijene goriva vrijedila je do 1. siječnja, a nova neće stupiti na snagu do 3. siječnja, dakle do sutra. To znači da danas opskrbljivači gorivom teoretski mogu odrediti cijene goriva kako žele.

Porasle cijene nafte

Porasle su cijene nafte na početku trgovanja u novoj godini, nakon što su prošle godine potonule više od 10 posto. Barel sirove nafte tako se na londonskom tržištu prodaje po 78, dok je na američkom tržištu poskupio na 73 dolara.

Istodobno, porasle su i vrijednosti dionica prvog dana trgovanja na azijskim burzama, iako vlada oprez ulagača zbog usporavanja rasta drugog po veličini svjetskog gospodarstva, javlja HRT.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!